Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Δεν έχουμε ψωμί! Φάτε οικολογία…


Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου
Σε ντόμινο που χτύπησε τα χειμαζόμενα ελληνικά ομόλογα εξελίχθηκε η χρεοκοπία της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας του Ντουμπάι. Στην 
ελληνική αγορά οι ξένοι, κυρίως, επενδυτές ξεπούλησαν τα κρατικά ομόλογα προκειμένου να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε ασφαλέστερους τίτλους, όπως θεωρούνται για παράδειγμα τα γερμανικά ομόλογα.

Μέσα στο κλίμα πανικού που δημιουργήθηκε στις διεθνείς αγορές η Ελλάδα πλήρωσε τα σπασμένα

καθώς για τους ξένους αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της Ε.Ε., με αποτέλεσμα οι όροι δανεισμού για το Δημόσιο να γίνουν ακόμη επαχθέστεροι.

εν τω μεταξύ:

Άτυπη τριμερής συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας-Αλβανίας-ΠΓΔΜ, πραγματοποιείται σήμερα στις Πρέσπες, με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιοχής του Πάρκου Πρεσπών.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πλευράς, η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία την οποία αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος και έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή.

πηγή: Φαλιμέντο στο Ντουμπάι – ανατριχίλα στην Ελλάδα
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/
===================

tag: Ας το φάνε με παντεσπάνι
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Δεν έχουμε ψωμί! Φάτε οικολογία…"