Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Καθεστώς τρόμου στην κατεχόμενη Κύπρο - Έποικος έσπασε στο ξύλο εγκλωβισμένο


Έκανε το λάθος να διασχίσει τον κήπο σπιτιού
που κατακρατεί παράνομα ο έποικος!!!

Ο άτυχος Κύπριος συμπατριώτης μας, που ζει και αναπνέει καθημερινά την κατοχή, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη στο ένα του μάτι από τον άγριο ξυλοδαρμό. Οι εγκλωβισμένοι είναι φοβισμένοι και προτιμούν τα περιστατικά αυτά να μη δημοσιοποιούνται.
Ο έποικος, ονόματι Εμπρά Μπουγιουκτόν, έσπασε στο ξύλο εγκλωβισμένο στο Ριζοκάρπασο, γιατί πέρασε μέσα από τον κήπο του σπιτιού του..
Το άσχημο πρόσωπο της κατοχής δείχνουν καθημερινά στους εγκλωβισμένους μας οι έποικοι.
Οι κουβαλητοί στο Ριζοκάρπασο εκπέμπουν στους εγκλωβισμένους την εικόνα του αφεντικού προς το δούλο και τον υποτελή. Εγκλωβισμένος έκανε το λάθος να διασχίσει τον κήπο σπιτιού που κατακρατεί ο έποικος Εμπρά Μπουγιουκτόν και αυτός με τη βοήθεια άλλων φίλων του τον κτύπησε ανηλεώς και τον έστειλε στο νοσοκομείο.
Από εκείνη τη μέρα ο συγκεκριμένος εγκλωβισμένος και η οικογένειά του αποφεύγουν το πέρασμα από το σπίτι που κατέλαβε ο συγκεκριμένος έποικος, για να μη συναντήσουν και πάλι την οργή του. Ο άτυχος συμπατριώτης μας, που ζει και αναπνέει καθημερινά την κατοχή στο πετσί του, υπέστη ανεπαρνόρθωτη βλάβη στο ένα του μάτι από τον άγριο ξυλοδαρμό του από τους παράνομους σφετεριστές των κατεχομένων. Από την 18η Ιουνίου που έγινε η επίθεση, ο εγκλωβισμένος τρέχει στους γιατρούς για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την άσχημη εξέλιξη της υγείας του και τις σοβαρές παρενέργειες στην όρασή του.
Καθεστώς τρόμου
Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καραπασίας Νίκος Φαλάς επιβεβαίωσε στη «Σ» το περιστατικό και επισήμανε ότι πολλά ανάλογα έρχονται στο φως καθημερινά. Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι εγκλωβισμένοι είναι φοβισμένοι από το κλίμα που συναντούν και προτιμούν τα περιστατικά αυτά να μη δημοσιοποιούνται. Οι Τούρκοι τούς απειλούν καθημερινά ότι με διαρροές στον ελληνοκυπριακό Τύπο κινδυνεύουν να «απελαθούν» και να μην ξαναδούν τα σπίτια και τη γη τους. Το καθεστώς εκβιασμών και τρόμου, στο οποίο ζουν καθημερινά οι εγκλωβισμένοι μας, επισημαίνει ο Νίκος Φαλάς, θα είναι η εικόνα της αυριανής Κύπρου μετά τη νομιμοποίηση της παράνομης παρουσίας των εποίκων με τη λύση.
Ο ίδιος συναντήθηκε τέσσερις φορές με τον Οζντίλ Ναμί για την απαγόρευση που του επέβαλαν οι «Αρχές» του ψευδοκράτους να επισκεφτεί τη γενέτειρά του και πήρε τη συμβουλή να περιμένει ακόμη λίγο, για να του επιτραπεί η διέλευση.
Όλο το μαρτύριο... στο Φόρουμ για το Κυπριακό Στις κατοχικές «Αρχές» δεν αρέσουν φωνές όπως του Νίκου Φαλά που αγαπά τη γη του και καθημερινά πασκίζει για την ελεύθερη και αξιοπρεπή διαβίωση των συντοπιτών του. Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας μεταβαίνει στο Λονδίνο όπου θα μιλήσει σε φόρουμ για το Κυπριακό. «Εκεί -μας είπε- θα πω τα πράγματα με τ’ όνομά τους και σε καμία περίπτωση δεν θα παρασιωπήσω τα κατοχικά εγκλήματα σε βάρος των εγκλωβισμένων».


Απο kostasxan.blogspot.com


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Καθεστώς τρόμου στην κατεχόμενη Κύπρο - Έποικος έσπασε στο ξύλο εγκλωβισμένο"