Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αθώοι “ΕΚ” και “Α1” - ένοχες οι εικόνες;


Η σημερινή αθώωση των συντελεστών της εφημερίδας "Ελεύθερος Κόσμος" και της εφημερίδας "Α1", κατά την ακροαματική διαδικασία, που έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά του Παναγιώτη Δημητρά στο εισαγγελέα, λόγω δημοσιευμάτων των δύο εφημερίδων, ήταν αναμενόμενη. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η πίεση που ασκήθηκε στους δικαστές, να αποκαθηλώσουν τα θρησκευτικά σύμβολα από την αίθουσα του δικαστηρίου.
Το αίτημα έκανε ο συνήγορος της γνωστής μας - από την διοργάνωση των πορειών ομοφυλοφίλων (gay pride) Γκίλμπερτ - Τάρτης, ύστερα από αίτημα της πελάτισσας του αλλά και ισχυριζόμενος ότι και ο ίδιος είναι άθεος. Οι δικαστές, αφού το συζήτησαν αποφάνθηκαν ότι δεν είναι αρμόδιοι για μία τέτοια απόφαση, και παρέπεμψαν το θέμα στις διοικητικές αρχές της χώρας. Καλά διαβάσατε, οι δικαστές αντί να υπερασπιστούν τα θρησκευτικά σύμβολα, αποφάσισαν να το παίξουν "Πόντιοι Πιλάτοι" παραπέμποντας το ζήτημα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία άλλωστε μέσω της τοποθέτησης στην Βουλή του Καστανίδη, έχει ξεκαθαρίσει την θέση της.
Αυτό που πλέον γίνεται ξεκάθαρο, είναι ότι έχει αρχίσει μια οργανωμένη επίθεση κατά της ελληνικής κοινωνίας από κέντρα και ομάδες που συνοδοιπορούν με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που όλοι πια καταλαβαίνουν είναι ότι έχει αρχίσει η μεγάλη προσπάθεια, να "καθαρθεί" το ελληνικό κράτος από οποιαδήποτε αναφορά τόσο σε εθνική όσο και θρησκευτική ταυτότητα. Άνθρωποι σαν την Γκίλμπερτ, ακαθόριστης ταυτότητας - σε κάθε επίπεδο - προσπαθούν να επιβάλλουν τα δικά τους κόμπλεξ και τα δικά τους... μπερδέματα σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Και κανείς δεν δείχνει αυτή την στιγμή διατεθειμένος να υπερασπιστεί την ελληνική κοινωνία. Όταν οι δικαστικοί "ποιούν την νήσσαν", όταν η κυβέρνηση επιδοκιμάζει τέτοιου είδους κινήσεις, όταν η Εκκλησία του Ιερώνυμου, περί άλλων τυρβάζει, όταν τα πατριωτικά κόμματα, κάνουν... πολιτικές μανούβρες, ποιος θα σηκώσει τα λάβαρα της αντίστασης;


Πηγή ellinikiafipnisis.blogspot.com


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Αθώοι “ΕΚ” και “Α1” - ένοχες οι εικόνες;"