Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Συνέντευξη του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρη στο Ραδιόφωνο, στο Κανάλι 1 Πειραιά, στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας"


 http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

Με τους δημοσιογράφους Β. Σκουρή και Γ. Τζιοβάρα
Δημοσιογράφος: Βλέπουμε σήμερα στον Τύπο ότι η ΝΔ πάει να υπαναχωρήσει στο θέμα του Βατοπεδίου. Θεωρείτε ότι υπάρχει κάποια δέσμευση της νέας ηγεσίας απέναντι στον κ. Καραμανλή;

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν ξέρω ποιες μπορεί να ΄ναι οι δεύτερες σκέψεις. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι το τι έγινε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όπου ο κ. Παπανδρέου μίλησε για Siemens, λέγοντας πως ενδεχομένως να είναι εμπλεκόμενοι και δικοί του άνθρωποι και ο κ. Σαμαράς ο οποίος ακολουθούσε στο κύκλο των συζητήσεων και είπε να ξεκινήσει κάτι για το Χρηματιστήριο. Στη συνέχεια εγώ είπα ότι «δεν πρόκειται να βοηθήσω στα μέτρα, αν δεν φύγουν όλα τα σύννεφα πάνω απ΄ τη Βουλή. Και εννοώ Χρηματιστήριο, ομόλογα, Βατοπέδι, υποκλοπές, Siemens και Γερμανός». Λέει ο κ. Παπανδρέου «δεν έχω καμία αντίρρηση». «Εφόσον δεν έχετε κ. Πρωθυπουργέ, άρα προχωράμε σε όλα». Και έτσι έκλεισε η κουβέντα. Κανείς δεν έφερε αντίρρηση για καμία απ΄ τις υποθέσεις αυτές.
Δημοσιογράφος: Τώρα όμως η ΝΔ λέει «όχι» για την εξεταστική στο Βατοπέδι.
Γ. Καρατζαφέρης: Ίσως και για τον ίδιο λόγο που επαναστάτησαν χθες όταν διάβασα ένα κομμάτι που έγραψε το «Έθνος» και ο «Ελεύθερος Τύπος»
Δημοσιογράφος: Μου κάνει η εντύπωση η ΝΔ γιατί δεν έχει την πλειοψηφία να αποτρέψει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Και για συμβολικούς λόγους λέει «όχι». Γιατί κατά τη γνώμη σας;
Γ. Καρατζαφέρης: Έχουν κάποιο λόγο που ούτε και εγώ μπορώ να καταλάβω και θέλουν κάποια πράγματα να αποτραπούν.
Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι μπορεί να βρεθεί εμπλεκόμενο το λεγόμενο σύστημα Καραμανλή ή άνθρωποι που ήταν κοντά στον Πρωθυπουργό;

Γ. Καρατζαφέρης: Εγώ είχα ζητήσει την κρίση του Πρωθυπουργού ο οποίος γνώριζε απ΄ την στιγμή που είχε πάει η επιστολή του κ. Ψωμιάδη που έλεγε ότι «αυτή τη στιγμή πλέκεται ένα σκάνδαλο μεγάλο» και το περιγράφει. Και ζήτησα τότε να προσέλθει και ουδείς άλλος συνέτρεξε σε αυτό που ζήτησα και ο κ. Πρωθυπουργός δεν αντέδρασε, προφανώς το συγκάλυψε. Νομίζω ότι έπρεπε να μας πει γιατί αντέδρασε έτσι.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ........... 
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Συνέντευξη του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρη στο Ραδιόφωνο, στο Κανάλι 1 Πειραιά, στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας""