Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ανασυγκρότηση



του Γιάννη Κουριαννίδη 
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα» 

δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ θα επιφέρει πλήγμα στον ΛΑ.Ο.Σ., τόσο σε επίπεδο εκλογικό, όσο και στελεχικό. Μπορεί να είναι και αλήθεια. Το σίγουρο είναι ότι αυτό, αν συμβεί, θα είναι σίγουρα κάτι πρόσκαιρο. 

Είναι γεγονός ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως επικράτησαν οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα για την ανάκτηση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του κόμματος, η οποία είχε ξεθωριάσει μέσα στους ομιχλώδεις διαύλους του «μεσαίου χώρου». 

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι σύντομα το Πατριωτικό Κίνημα της πατρίδας μας, όπως έχει σφυρηλατηθεί πολιτικά διά του ΛΑ.Ο.Σ., θα έχει να αντιμετωπίσει μία συγκροτημένη ιδεολογική πλατφόρμα, που σίγουρα θα ενσωματώσει και πολλές από τις ιδεολογικές αρχές και αξίες του. Αυτό δεν είναι κακό. Αντιθέτως, μπορεί να αποβεί πολλαπλώς ωφέλιμο. 

Αυτό που δεν μπορεί να αποφύγει η ΝΔ είναι ο άκριτος προσανατολισμός της σε μία διεθνιστική προσέγγιση των γεγονότων και θεώρηση της ιστορίας. Όσο εθνοκεντρικά και αν προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δέχεται η πατρίδα μας σήμερα, είναι σίγουρο ότι θα υπερισχύει πάντοτε η κοσμοπολίτικη αντίληψη που είναι έμφυτη στην κοσμοθέασή της. 

Κάπου εκεί αρχίζει και η απομυθοποίηση των προσώπων, η αποκαθήλωση των προτύπων που αυτά εκφράζουν, η απαξίωση και η απογοήτευση. Αυτά βεβαίως δεν μπορούν να γίνουν από μόνα τους. 

Είναι απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε σήμερα, η κωδικοποίηση των πατριωτικών ιδεών και η σαφής και ξεκάθαρη διατύπωση των πατριωτικών αρχών και θέσεων του ΛΑ.Ο.Σ., ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτή και η παραμικρή παρέκκλιση από το αξιακό τους πλαίσιο. Με τον τρόπο αυτό, η οποιαδήποτε προσπάθεια εξαπατήσεως του ελληνικού λαού ή αποκρύψεως της πραγματικότητας ή επικαλύψεως των πραγματικών προθέσεων όσων δρουν αντεθνικά, δεν θα απαιτεί καν την καταγγελία της! Η καταδίκη τους θα είναι άμεση και αυτονόητη. 

Πιστεύω ότι το Πατριωτικό Κίνημα της πατρίδας μας μόνον οφέλη έχει να αποκομίσει από τις εξελίξεις στην ΝΔ. Το θολό τοπίο που επεδίωκε να διατηρήσει η κόρη του Μητσοτάκη έδινε λαβή σε πολλούς για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τώρα πια τέτοιες υπεκφυγές εκλείπουν. Ο καθένας τίθεται προ των ευθυνών του. 

Με δεδομένη και την αυτοχειριακή τάση στην ΝΔ, να τρώει η ίδια τα παιδιά της (και ιδιαιτέρως τους ηγέτες της!), τα περιθώρια για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων του ελληνικού Πατριωτικού Κινήματος ίσως και να είναι ιδιαιτέρως περιορισμένα...

Απο www.e-grammes.gr


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Ανασυγκρότηση"