Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Βενιζέλος: Κάθε μέρα που περνάει η τουρκική απειλή γιγαντώνεται Αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου προμηθεύεται η Τουρκία



kostasxan.blogspot.com
Η Τουρκία ξεκίνησε το πρόγραμμα απόκτησης τεσσάρων (!) αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου (EW) με τον νικητή του διαγωνισμού να ανακοινώνεται κατά πάσα πιθανότητα, την άνοιξη του 2010.
Η συνολική αξία του προγράμματος εκτιμάται ότι θα είναι 450-600 εκατ. δολάρια ανάλογα με τη διαμόρφωση του αεροσκάφους. Ο νικητής του προγράμματος θα συνεργαστεί με την τουρκική εταιρεία ηλεκτρονικών Aselsan.
Το σύστημα μόλις αναπτυχθεί, θα εγκατασταθεί και θα ολοκληρωθεί στα τέσσερα αεροσκάφη πλατφόρμες. Για την απόκτηση αυτών των αεροσκαφών θα διεξαχθεί δεύτερος διαγωνισμός, στον οποίο πρόκειται να υποβάλλουν προτάσεις οι εταιρείες Antonov, Bombardier, Dassault, Embraer, Gulfstream, και Raytheon.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε για πρώτη φορά ανακοινωθεί το 1997 και τότε είχε εξεταστεί η περίπτωση να τοποθετηθεί το σύστημα που θα επιλεγόταν σε αεροσκάφος Α400Μ. Λόγω όμως των γνωστών προβλημάτων του τελευταίου το πρόγραμμα ακυρώθηκε.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.........
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Βενιζέλος: Κάθε μέρα που περνάει η τουρκική απειλή γιγαντώνεται Αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου προμηθεύεται η Τουρκία"