Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ομιλία Αστέριου Ροντούλη στη Βουλή : «Φύλλο συκής για την εκτεταμένη φτώχεια το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης»


Ως φύλλο συκής, πρόσκαιρο και εφήμερο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συζητείται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.

Συνεχίζοντας ο Λαρισαίος βουλευτής επιχειρηματολόγησε υπέρ της λήψης μέτρων μόνιμου χαρακτήρα και μάλιστα πρότεινε δύο από αυτά τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στη δόμηση ενός κράτους πρόνοιας.

Πρώτον, τη θέσπιση ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και δεύτερον, την αναμόρφωση των κλιμακίων του ΕΚΑΣ από τέσσερα σε επτά με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή των εισοδηματικών ορίων.

Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις ο κ. Ροντούλης υποστήριξε ότι το κόστος θα μετακυληθεί στις πλάτες των καταναλωτών αφού οι τράπεζες θα αυξήσουν μονομερώς τα επιτόκια και οι επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους.

Σχετικά με την πίεση που δέχεται η χώρα από τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προχωρήσει σε σκληρά μέτρα για την μείωση των ελλειμμάτων της ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. έθεσε τρία ζητήματα:

«Πρώτον, πως θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3% όταν έχουμε μία τεράστια πίεση από τα ανατολικά μας σύνορα, όταν εκατομμύρια ευρώ δίνονται ετησίως μόνο για τις αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών που έχουν κάνει το Αιγαίο σουρωτήρι; 

Δεύτερον, Έχουμε μια τεράστια πίεση λαθρομεταναστών. Τριάντα εκατομμύρια ευρώ ετησίως δίνει ο Έλληνας φορολογούμενος μόνο για τη σίτιση των λαθρομεταναστών. Αντί η κυβέρνηση να φέρει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για να υλοποιήσει με ευρωπαϊκές πολιτικές την ποσόστωση, θεσπίζει επιδόματα σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα, θέλει να δώσει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους μετανάστες που έχουν ζήσει πέντε χρόνια στην Ελλάδα και συνεχίζει λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί ιθαγένεια σε 250.000 μετανάστες δευτέρας γενιάς.

Τρίτον, η Ελλάδα έχει χιλιάδες νησιά. Κατά συνέπεια, ο νησιωτικός αυτός χώρος προκειμένου να μην είναι απομονωμένος από την ηπειρωτική Ελλάδα θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες υποδομές. Εκατομμύρια ευρώ ετησίως δίνουμε στις μεταφορές για να μην υπάρξει αυτή η απομόνωση των νησιωτών μας.

Αυτά είναι θεμελιώδη επιχειρήματα που μετ’ επιτάσεως πρέπει να ειπωθούν στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εξηγηθεί η ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα». 

Τελειώνοντας ο κ. Ροντούλης είπε: «Πάρτε όσα εμβαλωματικά μέτρα τέτοιου είδους θέλετε. Το λεγόμενο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης δεν θα αλλάξει τη μοίρα των ανθρώπων που θα το λάβουν.. Η μοίρα τους θα αλλάξει μόνο, όταν το ελληνικό κράτος και οι ελληνικές κυβερνήσεις που το ποδηγετούν θα σοβαρευτούν».

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Παρασκευη 4/12/09
Απο skeftomasteellhnika.blogspot.com
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Ομιλία Αστέριου Ροντούλη στη Βουλή : «Φύλλο συκής για την εκτεταμένη φτώχεια το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης»"