Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Προβοκάτσια στο μεγάλο τέμενος της Ξάνθης


Ανησυχητικό κρούσμα προβοκάτσιας που ήδη ερευνάται από την αστυνομία, αλλά και από την ΕΥΠ, καταγράφηκε πριν από δύο ημέρες στο μουσουλμανικό τέμενος στο κέντρο της Ξάνθης, επί της οδού Μεραρχίας, από άγνωστους κουκουλοφόρους. Οι άγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα στην είσοδο του τεμένους και ζωγράφισαν προσβλητικές εικόνες με σπρέϊ. Eίναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τέτοιο συμβάν σε μία πόλη όπου "όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους".

Στην συνέχεια πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια της εισόδου.

Διενργείται ήδη έρευνα από την αστυνομία ενώ συνεργεία του Δήμου Ξάνθης φρόντισαν το πρωί της Δευτέρας να καλύψουν πρόχειρα με μπογιά τα υβριστικά συνθήματα. 

Η προβοκάτσια, φυσικά έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ που προχώρησε σε δημοσιοποίηση και καταγγελία του συμβάντος να δημοσιεύσει καταδίκη σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε μουσουλμανικές. 

Η υπόθεση ερευνάται όπως προαναφέραμε και από την ΕΥΠ. Επίσης παρακολουθούνται οι κινήσεις των γνωστών - ελάχιστων ευτυχώς - ταραχοποιών μειονοτικών στοιχείων. 

Τμήμα ειδήσεων defencdenet.g
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Προβοκάτσια στο μεγάλο τέμενος της Ξάνθης"