Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Ο πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ μιλάει για "εξαφάνιση συνόρων άρα και προβλημάτων" με την Τουρκία!Οπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολία» (Anatolu Ajansi) ο πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ Βασίλης Κασκαρέλης δήλωσε πως: «Την μέρα που η Τουρκία γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης τότε όλα τα προβλήματα μεταξύ Αθηνών και Αγκυρας θα λυθούν» και προς επίρρωση των επιχειρημάτων του προχώρησε «ένα βήμα παραπάνω» λέγοντας: « Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε. τότε τα σύνορα θα εξαφανιστούν και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον και προβλήματα».

Αν φυσικά η είδηση του πρακτορείου «Ανατολία» ευσταθεί, τότε δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, μιας και ο διπλωμάτης που έκανε αυτές τις δηλώσεις δεν είναι ο οποιοσδήποτε αφού εκπροσωπεί τα συμφέροντα της χώρας μας σε μια υπερδύναμη και αφετέρου γίνονται λίγο μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα που είχε επικρίνει έντονα την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τον σεβασμό των συνόρων από την τουρκική Αεροπορία, στρατηγική που δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει.
Ισως η εισδοχή της Αγκυρας στην ΕΕ να «μειώσει» τις ελληνικές αναχαιτίσεις μιας και θα γίνει-σύμφωνα με τον πρέσβη-το Αιγαίο «κοινή θάλασσα» και οι Τούρκοι θα εισέρχονται σε... "οθωμανικά" εδάφη...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Ο πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ μιλάει για "εξαφάνιση συνόρων άρα και προβλημάτων" με την Τουρκία!"