Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

Συμμετοχή ΗΠΑ στις εγγυήτριες δυνάμεις ζήτησε ο Ερντογάν


Οι συνομιλίες των δύο ανδρών, με συμμετοχή του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, του υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, του συνομιλητή Εγκεμέν Μπακίς και του υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ Ασλάν Γκιουνέρ.... 

και από αμερικανικής πλευράς της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στρατηγού Τζόουνς και του υφυπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον, διήρκεσαν δύο ώρες, ενώ ακολούθησε γεύμα εργασίας.

Η Τουρκία ζήτησε αναβάθμιση του ρόλο της ως «διεθνής παίχτης» και εμπλοκή της ως μεσολαβητής στο ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν και το Μεσανατολικό, ενώ ο κ. Ερντογάν μετά τη λήξη της συνάντησης δήλωσε ικανοποιημένος από τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για «μοντέλο συνεταιρισμού» στις σχέσεις των δύο χωρών.

Μιλώντας αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωση ότι ελπίζει μέχρι το Μάρτιο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις κατά τρόπο εποικοδομητικό, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην Κύπρο με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε πως «θα πρέπει να επιταχυνθούν».


Απο troktiko.blogspot.com


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Συμμετοχή ΗΠΑ στις εγγυήτριες δυνάμεις ζήτησε ο Ερντογάν"