Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Έξω οι ανθέλληνες από το Υπουργείο Παιδείας


Ο ελληνικός λαός πριν δύο χρόνια, τόσο με εκφρασμένη άποψη του για το βιβλίο ιστορίας της Ρεπούση (90% αρνητική), όσο και με την ψήφο του, έδειξε πως δεν ανέχεται τις ανθελληνικές μεθοδεύσεις όσον θέλουν να στρέψουν την Παιδεία μας στην λογική του εθνικού αποχρωματισμού της νέας γενιάς.

Τώρα, αφού η ΝΔ αντάμειψε την τιμωρημένη από τους ψηφοφόρους Γιαννάκου, δίνοντας της την πρώτη θέση στην Ευρωβουλή, το ΠΑΣΟΚ τοποθετεί ως Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας την Θάλεια Δραγώνα με μόνο επαγγελματικό της εφόδιο τον παντοιοτρόπως εκφρασμένο ανθελληνισμό της. Η Δραγώνα που παρανόμως κατέχει αυτήν την θέση, αφού δεν διαθέτει καν τίτλο σπουδών δημοσίου Πανεπιστημίου, με το συγγραφικό της έργο έχει εκφράσει την λογική πάνω στην οποία πιστεύει πως θα πρέπει να κινείται η Παιδεία μας.

Κατά την Δραγώνα στα σχολεία θα έπρεπε να διδασκόμαστε πως: «Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού» («Τι είναι η Πατρίδα μας;» Θάλεια Δραγώνα). Επίσης θα πρέπει να μαθαίνουμε πως είναι ρατσιστής «όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»! Επίσης, «όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον νεοελληνικό μας πολιτισμό» (σελ. 81), κι «όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες».

Ακόμα σύμφωνα με την νέα Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας «εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία ελληνική γλώσσα» (σελ. 86), ενώ «το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός» (σελ. 95)! Αυτά τα ενδεικτικά αποσπάσματα από το βιβλίο της, καταδεικνύουν τις απόψεις που συνεχίζει να εκφράζει δημοσίως η Δραγώνα και την πολιτική που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε την υπουργό Παιδείας Διαμαντοπούλου, να ακυρώσει τώρα την παράνομη τοποθέτηση της Δραγώνα στην Γραμματεία αυτού του τόσο ευαίσθητου υπουργείου και να την στείλει από εκεί που ήρθε. Εμείς, μαθητές, φοιτητές και νέοι Έλληνες δεν θα περιμένουμε την έκδοση νέων κατάπτυστων βιβλίων και εγκυκλίων από την Υπουργό Παιδείας. Από τώρα λέμε φραγμός στην Δραγώνα και δεν θα περιμένουμε την έκδοση νέων κατάπτυστων βιβλίων και εγκυκλίων από την Υπουργό Παιδείας.

Πορεία διαμαρτυρίας Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο σταθμό μετρό Συγγρού-Φιξ στις 7:00 μ.μ. με κατεύθυνση το πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας. Διοργανώνεται από «Μαθητές για την Ελλάδα», Φοιτητική Οργάνωση Συναγερμού (Φ.Ο.Σ.) και Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ. (ΝΕ.Ο.Σ.)


Ελληνικές Γραμμές
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Έξω οι ανθέλληνες από το Υπουργείο Παιδείας"