Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Νέος εκλογικός νόμος που βάζει στη Βουλή κόμματα λαθρομεταναστών και τούρκους πράκτορες...! Γιώργο, γιατί δεν τα έλεγες προεκλογικά;


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αλλάξει άρδην τον εκλογικό χάρτη της χώρας και να ενισχύσει την εκπροσώπηση των μειονοτήτων (ως κόμματα) εις βάρος φυσικά της πλειοψηφίας!!!
Το απόσπασμα του νέου εκλογικού νόμου, στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά στην δυνατότητα μείωσης ή εξάλειψης του 3% (μέχρι σήμερα ένα κόμμα μπορούσε να διεκδικήσει την είσοδό του στην Βουλή εάν έπαιρνε πανελλαδικά το 3% των ψήφων), ανοίγοντας έτσι διάπλατα τις πόρτες για την είσοδο στην Ελληνική Βουλή όλων εκείνων που επιβουλεύονταν -αλλά αδυνατούσαν- με κάθε τρόπο την δημιουργία προβλημάτων στην Ελλάδα.
Δεν είναι παράξενη η τάση του ΠΑΣΟΚ να δημιουργεί εκλογικούς νόμους. Άλλωστε, ιστορικά, σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του προσπάθησαν να "προμαγειρέψουν" τα αποτελέσματα των εκλογών, δημιουργώντας διάφορα εκτρώματα που δημιούργησαν παρά έλυσαν προβλήματα. Αν και οι "επιστήμονες" του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη το "έργο" τους, ίσως η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να σκεφθεί διπλά και τριπλά την κρισιμότητα ενός τέτοιου εκλογικού νόμου, ο οποίος στοχεύοντας στην απεξάρτηση του "σταυρού" από τους βουλευτές, θα "σταυρώσει" την χώρα και θα τα παραδώσει έρμαιο στις ορέξεις διαφόρων...
Έτσι, μπορούμε ανέτως να σκεφτούμε πως στο μέλλον, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα υπάρχουν κόμματα:
Αλβανών
Αιγυπτίων
Αφγανών
Πακιστανών
Ιρανών
Σομαλών
Κενυατών
Ινδών
Κινέζων
Τούρκων
και φυσικά 3 ή 4 κόμματα Ελλήνων...!!!
Το ΠΑΣΟΚ, φυσικά, προεκλογικά δεν είχε εκδηλώσει την συγκεκριμένη του σκέψη, όπως και τις άλλες του σκέψεις περί απάλειψης του όρου "εθνικός" από τα διάφορα υπουργεία. Οι "επιστήμονες" του κυβερνώντος κόμματος, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την άποψη των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο τις γνωστές ανθελληνικές και εθνομηδενιστικές απόψεις διαφόρων γελοίων, τυχάρπαστων και -κατά δήλωσίν τους- εξαναγκασθέντων εις την ελληνική υπηκοότητα ελλήνων!!!
Πόσο κοντά βρίσκεται το κυβερνών κόμμα στο να εξαναγκάσει τους πολίτες να πάρουν τις πέτρες και να αρχίσουν να κυνηγάνε όλα αυτά τα "επιστημονικοφανή" σούργελα που έχουν βάλει ως σκοπό της ζωής τους την ισοπέδωση αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα;
Γιώργο, συμμάζεψέ τους, γιατί δεν βλέπω να βγάζεις το 2010 ως πρωθυπουργός και από ότι μαθαίνω, ο Κώστας σε περιμένει να του κάνεις παρέα... αφού θα χαρακτηριστείς ως ο πρωθυπουργός που επιχείρησε να αλλάξει τους πολίτες της χώρας του με πολίτες-λαθρομετανάστες άλλων χωρών!
Το δημοσίευμα του "Έθνους"
Ετοιμη να γυρίσει σελίδα στον εκλογικό νόμο είναι η κυβέρνηση, καθώς έχει πλέον στα χέρια της τις βασικές αρχές και την κατανομή των εδρών με βάση το νέο σύστημα που ακολουθεί το γερμανικό. Ο δεκάλογος των αλλαγών που αποφασίστηκε να προωθηθούν έχει ως εξής:
- Σταυρός προτίμησης τέλος!
- Οι 180 από τους 300 της Βουλής θα εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες, με τους εκλογείς να επιλέγουν μονάχα κόμμα, και οι υπόλοιποι 120 σε λίστες των περιφερειών.
- Οι περιφέρειες θα είναι 15 ή 11, καθώς υπάρχει σενάριο αλλαγής της διοικητικής διαίρεσης της χώρας. 
- Ο πήχης της αυτοδυναμίας τοποθετείται στο 40,20%.
- Αποσυνδέεται η αυτοδυναμία από το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μένουν εκτός Βουλής.
- Διατηρείται η αναλογικότητα του νόμου Σκανδαλίδη.
- Το πρώτο κόμμα θα πριμοδοτείται με 40 έδρες.
- Παρέχεται η δυνατότητα κατάργησης ή μείωσης του ορίου 3%, χωρίς να διακινδυνεύεται η αυτοδυναμία. Κόμμα που κερδίζει μονοεδρική θα την παίρνει, έστω και αν δεν πιάνει το όριο του 3% (στην περίπτωση που διατηρηθεί). Η αλλαγή αυτή είναι προφανές ότι ανοίγει τον δρόμο για την αυτόνομη κάθοδο στον πολιτικό στίβο μειονοτικών κομμάτων.
- Οι καινούργιες μονοεδρικές περιφέρειες δεν θα παραβιάσουν τα όρια των σημερινών νομών. Κατά πάσα πιθανότητα οι βουλευτές Επικρατείας θα ενταχθούν στις περιφέρειες. Εκεί μπορεί να προβλεφθούν και θέσεις για τους Ελληνες του εξωτερικού.
- Στις μονοεδρικές θα υπάρχει ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός υποψήφιος από κάθε κόμμα.
Ο τακτικός θα έχει τη δυνατότητα να είναι και στη λίστα της περιφέρειας. Ο αναπληρωματικός θα αναμένει την παραίτηση, τον... θάνατο του τακτικού βουλευτή ή τις επόμενες εκλογές για να μπει στη Βουλή ως τακτικός.
Επειτα από δεκάδες σενάρια και επεξεργασίες, η επιστημονική επιτροπή για τον εκλογικό νόμο που συνέστησε ο Γ. Ραγκούσης είναι ένα βήμα πριν από το να ολοκληρώσει το έργο της. Αφού κλείδωσαν τις βασικές αρχές του νέου συστήματος, κατέληξαν και στον καταμερισμό των εδρών.
Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα τις μονοεδρικές που θα δημιουργηθούν σε κάθε νομό, καθώς και τις έδρες που θα μοιράζονται στις 15 ή 11 περιφέρειες, ανάλογα με το σενάριο που θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή (πίνακας 1 και 2). Παραθέτει, ακόμη, και την κατανομή των εδρών, όπως θα γινόταν αν ίσχυε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο νέος νόμος (πίνακας 3).
Η αρμόδια επιτροπή (Ν. Αλιβιζάτος, Θ. Διαμαντόπουλος, Σ. Δώδος, Η. Νικολακόπουλος, Λ. Παπαδοπούλου, Φ. Σπυρόπουλος), από κοινού με τους Γ. Σωτηρέλη και Θ. Χατζηπαντελή της επιτροπής για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αντιστάθηκε στις πιέσεις για ολιγοεδρικές περιφέρειες και προτείνει το σπάσιμο όλων των περιφερειών σε μονοεδρικές.
Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί η περίπτωση της Αθήνας που θα διαιρεθεί σε 36 μονοεδρικές, της Θεσσαλονίκης που θα σπάσει σε 14 και του Πειραιά που θα βγάζει 7. Τελειώνουν έτσι οι βουλευτές-βαρόνοι και η ανάγκη εξάρτησης των υποψηφίων από δαπάνες και προσβάσεις προβολής.
Η συναίνεση
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ώστε ο νέος νόμος να εφαρμοστεί άμεσα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού θυμίζουν προκαταβολικά πως η Ντ. Μπακογιάννη είχε ταχθεί υπέρ του γερμανικού συστήματος και αναμένουν τη θέση του Α. Σαμαρά.
Το σχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο είναι ένα από τα βασικά χαρτιά που θα καταθέσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα στον διάλογο που θα ξεκινήσει για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην οικονομία, τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, καθώς αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. «Με την κατάργηση του σταυρού απελευθερώνουμε το πολιτικό σύστημα από τις δουλείες του ρουσφετιού και του μαύρου πολιτικού χρήματος» σημείωσε στο «Εθνος» χειριστής του σχετικού φακέλου.
Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο εσωκομματικών αντιδράσεων εκτιμάται πως «κανείς δεν θα τολμήσει να βάλει θέμα σε αυτή τη συγκυρία».


πηγη kostasxan.blogspot.com


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Νέος εκλογικός νόμος που βάζει στη Βουλή κόμματα λαθρομεταναστών και τούρκους πράκτορες...! Γιώργο, γιατί δεν τα έλεγες προεκλογικά;"