Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Νυχτερινή επίσκεψη του αμερικανού υποπρόξενου στο τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής!


Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στη Θράκη;

Ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τον Μπάρακ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, για να συζητήσουν για την πορεία και τα κοινά ενδιαφέροντα Τουρκίας και ΗΠΑ, αλλά σύμφωνα με τα γενόμενα, εδώ στην Ελλάδα, ο αμερικανός «ειδικός» επισκέφθηκε τον κύριο Σαρνίτς στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής προκειμένου να συζητήσουν τα… δικά τους!
Βέβαια, ο υποπρόξενος των ΗΠΑ και ο Υπεύθυνος Πολιτικών Θεμάτων του Γραφείου της Αθήνας δεν επισκέφθηκε την Κομοτηνή επειδή ήταν απλά περαστικός, αλλά είχε μία σειρά συναντήσεων, που η καθεμία είχε το δικό της ενδιαφέρον και «ειδικό βάρος». Και φυσικά δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο η επίσκεψη ενός αμερικανού «ειδικού» στην Θράκη.
Παλαιότερα, η περιοχή γνώρισε πολλές μυστικές επισκέψεις αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων (όπως του αμερικανού προξένου Θεσσαλονίκης κυρίου Γι) αλλά και αξιωματούχων διαφόρων «ειδικοτήτων» (όπως η κυρία Μακ Ντούγκαλ) που με ιδιαίτερη επιμονή θέλησαν να καλλιεργήσουν ή ακόμη και να «ανακαλύψουν» μειονότητες στην Θράκη. Η μεγαλύτερη επιμονή, όμως, των αμερικανών «ειδικών» ήταν πάντα η ύπαρξη τουρκικής μειονότητας, η οποία υπέφερε και ζούσε σε άθλιες συνθήκες, χωρίς ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα (προφανώς αποπροσανατολισμένοι οι «ειδικοί» της Ουάσινγκτον νόμιζαν πως βρίσκονται σε κάποια νότια πολιτεία των ΗΠΑ και αντιμετωπίζουν νέγρους, ινδιάνους και άλλες μειονότητες που έχουν γνωρίσει την «φροντίδα» της πολιτικής των ΗΠΑ).
Ποιους επισκέφθηκε ο αμερικανός «ειδικός»;
Η εφημερίδα «Χρόνος» και τα γραφεία της «Μηχανικής» (του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου), συγκαταλέγονται στις «άκαπνες» επισκέψεις του κυρίου αμερικανού «ειδικού». Όμως, απορίας άξιο είναι το γιατί ο αμερικανός υποπρόξενος (ειδικός σε πολιτικά θέματα) επισκέφθηκε μία μόνο εφημερίδα (τον «Χρόνο») και αγνόησε επιδεικτικά τις υπόλοιπες…! Μήπως θα πρέπει να σκεφθούμε πως απλά επισκέφθηκε τους φίλους του; Αν και η αποκλειστικότητα σε επισκέψεις επισήμων, φαίνεται πως παγιώνεται για την εφημερίδα «Χρόνος», η οποία μετά την τελευταία αποκλειστική επίσκεψη του κυρίου Σαρνίτς στις εγκαταστάσεις – γραφεία της καθημερινής εφημερίδας της Κομοτηνής, φαίνεται πως συγκεντρώνει την συμπάθεια όλων όσων αντιπαθούν την ελληνικότητα της Θράκης… Σχήμα οξύμωρο για μία εφημερίδα που διαλαλεί πως πρεσβεύει τα ελληνικά συμφέροντα…
Η επίσκεψη του αμερικανού «ειδικού», στα γραφεία της «Μηχανικής» του κυρίου Εμφιετζόγλου, προκάλεσε το ενδιαφέρον και την περιέργεια όλων, αφού είναι εγνωσμένη η αγωνιστικότητα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου κατά του εκτουρκισμού της Θράκης και του αφελληνισμού των Πομάκων της περιοχής. Οι σχέσεις όμως του κυρίου Εμφιετζόγλου με τους Ρομά και η στήριξη που έχει παράσχει η «Μηχανική» σε πολιτιστικές και πολιτισμικές δραστηριότητες συλλόγων Ρομά της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, αιτιολογούν αυτομάτως και το «ενδιαφέρον» του αμερικανού «ειδικού», αλλά και καταδεικνύουν και ένα μέρος της σκοπιμότητας του ταξιδιού-αστραπή στην πόλη της Κομοτηνής. Ο αμερικανός ειδικός (επί πολιτικών θεμάτων) δεν παρέλειψε, φυσικά, να επισκεφθεί και τον συνοικισμό αθιγγάνων Κομοτηνής, Αλάν Κουγιού (παραδόξως η ονομασία δεν είναι ελληνική και οι τοπικές αρχές επιμένουν να μην χαρακτηρίζουν τον συνοικισμό με ελληνικό όνομα!).
Η επίσκεψη και το ενδιαφέρον του αμερικανού επισήμου, για τους αθίγγανους της Θράκης, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πριν από ένα περίπου χρόνο, ο πρόεδρος των αθιγγάνων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, είχε καταγγείλει δημοσίως πως τον είχε πλησιάσει το αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (συγκεκριμένα ο πρόξενος Γι) και του είχε ζητήσει να κινηθεί με δηλώσεις του κατά της Ελλάδας, αναφερόμενος σε μειονότητα αθιγγάνων, τούρκων και όχι ελλήνων, που καταπιέζεται και που στερείται των βασικών ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων της… Άραγε, η επίσκεψη αυτή του αμερικανού ειδικού (σε πολιτικά θέματα), στους αθίγγανους της Κομοτηνής, σε τι αποσκοπούσε; Να εικάσουμε πως μετά την πρώτη βολιδοσκόπηση επιχειρείται και δεύτερη, ώστε να ανοίξει ένα ακόμη «μέτωπο» κατά της ελληνικότητας της Θράκης;
Η επόμενη συνάντηση του αμερικανού ειδικού ήταν με έναν χριστιανό, κάτοικο της Κομοτηνής, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί πολιτικά (και όχι μόνο) και έχει προκαλέσει το «ειδικό ενδιαφέρον» πολλών, σχετικά με την δραστηριοποίησή του. Ο κύριος Δάμων Δαμιανός, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κομοτηνή Νέα Εποχή» ήταν αυτός που δέχθηκε την επίσκεψη του αμερικανού «ειδικού» υποπρόξενου (επί πολιτικών θεμάτων)!!! Μάλιστα, ο κύριος Δάμων Δαμιανός, το προηγούμενο καλοκαίρι επιλέχθηκε (με άγνωστα κριτήρια) ανάμεσα από όλους τους Έλληνες πολίτες και συμμετείχε σε σειρά ειδικών επιμορφωτικών σεμιναρίων που έγιναν στις ΗΠΑ. Τα «σεμινάρια» αυτά αφορούσαν τις μειονότητες και την διαφορετικότητα στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Ο κύριος Δάμων παρακολούθησε αυτή την σειρά των «εκπαιδευτικών» σεμιναρίων χωρίς να διαμαρτυρηθεί καν για την επίσημη «συμπαρακολούθηση» από κάποια τουρκοκύπρια, με την οποία απέκτησε μάλιστα και πολύ καλή σχέση…
Τι είναι αυτό που προκάλεσε το ενδιαφέρον του αμερικανού «ειδικού» για το πρόσωπο του κυρίου Δάμωνα Δαμιανού; Μήπως τον επισκέφτηκε για να διαπιστώσει κατά πόσο «έπιασαν τόπο» τα σεμινάρια; Ή μήπως ο αμερικανός «ειδικός» όπλισε μία ανενεργή βόμβα; Οι εξελίξεις, σαφέστατα θα δείξουν και θα αποδείξουν του λόγου το αληθές ή θα εξαφανίσουν και το τελευταίο ίχνος αμφισβήτησης για το πρόσωπο του κυρίου αυτού, που σύμφωνα με τα φαινόμενα επιλέχτηκε και εκπαιδεύτηκε με χρήματα του αμερικανικού δημοσίου, για τις μειονότητες και τον ρόλο τους στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες… Το ότι ανέχτηκε, ο κύριος Δάμων, να συνυπάρχει με μία Τουρκοκύπρια (η οποία έφερε τον τίτλο της Τουρκοκύπριας αντιπροσώπου στον κύκλο σεμιναρίων που οργάνωσαν οι ΗΠΑ) και δεν αποσύρθηκε όταν του γνωστοποιήθηκαν οι υπόλοιπες επίσημες συμμετοχές (η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη τουρκοκυπριακού κράτους), αποδεικνύει, απλά, πως «είναι πολύ γλυκό το μέλι»… για να αρνηθεί κανείς να το γευτεί!
Όταν τελείωσε όλες του τις επισκέψεις ο αμερικανός υποπρόξενος (και υπεύθυνος πολιτικών υποθέσεων) Αθήνας, αποφάσισε να ολοκληρώσει τον «κύκλο» των επισκέψεών του, με μία νυχτερινή «βίζιτα» στον τούρκο πρόξενο, κύριο Σαρνίτς, τον οποίο και επισκέφθηκε στο τουρκικό Προξενείο!!! Μάλιστα, οι ελληνικές υπηρεσίες ασφάλειας (ΕΥΠ, Ασφάλεια, Αστυνομία) έκαναν διπλό πυκνό κύκλο ασφάλειας, περιμέτρου περίπου 200 μέτρων, γύρω από το τουρκικό προξενείο, για να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη συνάντηση των δύο ανδρών.
Το τι συζητήθηκε στην συνάντηση αυτή, πέρα από τα γνωστά περί τουρκικής μειονότητας της Θράκης (που είθισται να θίγουν ό,που δη οι τούρκοι), θα τα μάθουμε εν καιρώ και οι εξελίξεις στην Θράκη θα είναι αυτές που θα αποκαλύψουν –αργά ή γρήγορα- τους σκοτεινούς σχεδιασμούς της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον για την ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδας.
Είναι σαφέστατο πως η ελληνική κυβέρνηση είχε ειδοποιηθεί από την αμερικανική πλευρά για την συγκεκριμένη επίσκεψη. Υπήρξαν όμως αντιδράσεις από κάποιους και αν όχι, γιατί; Άραγε, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο κύριος Δρούτσας και ο κύριος Παπανδρέου, είναι ενήμεροι για τα όσα λέχθηκαν μέσα στο τουρκικό προξενείο μεταξύ των δύο ανδρών; Μπορεί η αμερικανική πλευρά-πρεσβεία και με ποιόν τρόπο να διαβεβαιώσει πως δεν συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ελληνικού ενδιαφέροντος; Γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή των ΗΠΑ προς την Ελληνική Θράκη, η οποία εκφράζεται με μία υποβόσκουσα αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας;
Μήπως θα έπρεπε να απαιτηθεί η άμεση απομάκρυνση από την Ελλάδα τόσο του κυρίου Σαρνίτς όσο και του αμερικανού υποπροξένου (υπεύθυνου για θέματα πολιτικής) του γραφείου Αθηνών με το σκεπτικό της οργάνωσης ανθελληνικών δραστηριοτήτων σε ελληνικά εδάφη;
Αξιοπερίεργο, τέλος, είναι το γεγονός πως ο αμερικανός υποπρόξενος δεν επισκέφθηκε καμία επίσημη ελληνική αρχή… (την ερχόμενη Τρίτη αποκαλύπτουμε τον ραγιαδισμό των τοπικών αρχόντων της Θράκης, που «προσκυνούν» και χειροκροτούν τον τουρκικό επεκτατισμό, μέσα σε ένα φανατισμένο φιλότουρκο περιβάλλον που δημιουργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, σε εκδήλωση που οργανώθηκε και ολοκληρώθηκε υπό την αιγίδα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και η ευγενική χορηγεία της Ελληνικής Πολιτείας κάλυψε σχεδόν όλα τα έξοδα της γιορτής εκτουρκισμού της Θράκης!)
Τέλος, η προγραμματισμένη επίσκεψη του αμερικανού υποπροξένου στο Μουσείο Καραθεοδωρή, η οποία ήταν ίσως και η μοναδική που δεν θα κινούσε υποψίες για την εμφάνιση του αμερικανού «ειδικού» στην Κομοτηνή, αναβλήθηκε…!
Μετά από όλα αυτά, εύλογα αναρωτιούνται οι κάτοικοι της Θράκης, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες:
Τι συμβαίνει στη Θράκη σήμερα;
Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για το μέλλον της Ελληνικής Θράκης;
Τι προγραμματίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου ως αντίμετρο για την παρεμβατικότητα του αμερικανού υποπροξένου στην περιοχή;
Γιατί δεν ζητείται η απομάκρυνση του κυρίου Σαρνίτς από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής;
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Το παρόν ιστολόγιο αιτήθηκε συνάντησης με τον τούρκο πρόξενο Κομοτηνής, κύριο Σαρνίτς, προκειμένου στα πλαίσια της σφαιρικής ενημέρωσης να δοθεί η δυνατότητα στον εκπρόσωπο της Τουρκίας, στην Θράκη, να δώσει απαντήσεις για όλα όσα κατηγορείται πως σχεδιάζει εις βάρος του ελληνισμού και της ελληνικότητας της Ελληνικής Θράκης. Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί (μέχρι σήμερα) από τον τούρκο διπλωμάτη-πράκτορα, που προφανώς αποφεύγει να τοποθετηθεί επειδή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα απλά ερωτήματα που έχουν να του θέσουν οι απλοί Έλληνες πολίτες


πηγη kostasxan.blogspot.com


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Νυχτερινή επίσκεψη του αμερικανού υποπρόξενου στο τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής!"