Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Μνημόσυνο για τον Σεβαστιανό στα Καλογριανά Καρδίτσας


Η Νομαρχιακή Οργάνωση Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ. θα τελέσει μνημόσυνο στη μνήμη του αειμνήστου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού, επί τη επετείω της συμπληρώσεως 15 ετών από τον θάνατό του. Η τελετή θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στη γενέτειρά του στα Καλογριανά Καρδίτσας, την επόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας. 

Το έργο και η προσωπικότητα του Σεβαστιανού υπήρξαν τεράστια και ανεπανάληπτα. Ιδιαίτερα όμως σημαντική όσο και μοναδική είναι η προσφορά του στον αγώνα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Σε καιρούς χαλεπούς που ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου περνούσε μερικές από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του, ο αοίδιμος Μητροπολίτης με τον συνεχή και υπεράνθρωπο αγώνα του υπήρξε εκείνη η κινούσα δύναμη που ανέδειξε το θέμα από την προδοτική λήθη που το είχε καταδικάσει ένα ένοχο σύστημα στην πραγματική του διάσταση ενός μείζονος πρωτεύοντος εθνικού θέματος για το οποίο επιβάλλεται να αγωνιστούμε όλοι μας τόσο συλλογικά όσο και ατομικά. 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το «παρών» τους στην τελετή. Ίσως η δέηση όλων μας να είναι φτωχή μεσιτεία μπροστά στο μέγεθος του θεάρεστου έργου του Σεβαστιανού. Όμως η παρουσία μας στο μνημόσυνο θα είναι τρόπο μια έμπρακτη απότιση φόρου τιμής στα οράματα και στο έργο του και μία απόδειξη πως ο αγώνας του για την ελευθερία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου δεν πήγε χαμένος, αλλά το δένδρο που αυτός φύτεψε και μεγάλωσε δεν ξεράθηκε παρά εξακολουθεί να ανθεί και να βγάζει καρπούς.


πηγη  Ελληνικές Γραμμές


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Μνημόσυνο για τον Σεβαστιανό στα Καλογριανά Καρδίτσας"