Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:«Αναστάτωση επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε μικρά χωριά»


Ερώτηση
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Βάσει των προνοιών του Ν. 3050/2002, οι βιοτέχνες-επαγγελματίες και έμποροι που ασκούν την δραστηριότητά τους σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων δεν είναι υποχρεωμένοι να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ, όταν ο μέσος όρος των εισοδημάτων τους που προέρχονται από την δραστηριότητα αυτή κατά την τελευταία τριετία δεν υπερβαίνει το 500πλάσιο του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.
Όμως, στις 24/11/2009, η Διοίκηση του ΟΑΕΕ, με μια εντελώς άδικη και αψυχολόγητη απόφαση επιβάλλει στους προαναφερόμενους πολίτες την υποχρεωτική ασφάλισή τους στον Οργανισμό, χωρίς να σκεφτεί καθόλου τις αρνητικές παρενέργειες του εγχειρήματος τούτου.
Συγκεκριμένα, η νέα αυτή ακατανόητη απόφαση του ΟΑΕΕ θα ακυρώσει κάθε προοπτική οικονομικής ανάπτυξης του αγροτικού χώρου, σε μια ήδη δύσκολη οικονομική συγκυρία και θα υποβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου.
Επιπροσθέτως, μάλιστα, οι τροποποιήσεις που υφίσταται το πνεύμα και το γράμμα του Ν. 3050/2002 λόγω των καινοφανών ρυθμίσεων της Διοίκησης του ΟΑΕΕ προκαλούν τεράστια αναστάτωση σε χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες, καθώς θεωρούν πλέον ότι είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ανταπεξέλθουν στην επιβάρυνση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Συνεπώς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου γνώριζε και επικρότησε την προαναφερομένη απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ;

2. Αν όχι, υπάρχει η πολιτική βούληση ανατροπής μιας απόφασης που καταδικάζει τον αγροτικό χώρο της Ελλάδος σε μια μόνιμη οικονομική καχεξία;


Ο ερωτών Βουλευτής

Ροντούλης Γ. Αστέριος
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:«Αναστάτωση επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε μικρά χωριά»"