Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

O ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ



Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν οι ροδακινοπαραγωγοί με 7 λεπτά, κάνοντας χρήση του Κανονισμού de minimis, πράγμα που είναι αποδεκτό και από την Ε.Ε.

Καταρχήν, πρέπει να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας, διότι εγκαίρως είχαμε υποδείξει στην Υπουργό τον δρόμο του Κανονισμού de minimis, με ερώτησή μας που υποβλήθηκε στη Βουλή μέσω των διαδικασιών του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Φαίνεται ότι η Υπουργός υιοθέτησε τις υποδείξεις μας και προσάρμοσε αναλόγως την πολιτική της.

Πρέπει, όμως, να επισημάνουμε ότι οι τιμές έχουν καταρρεύσει και σε σειρά άλλων αγροτικών προϊόντων. Συνεπώς, τίθεται το ερώτημα : Ο Κανονισμός de minimis θα εφαρμοστεί μόνο για το βιομηχανικό ροδάκινο; Με άλλα λόγια, οι παραγωγοί που έχουν υποστεί όμοια καθίζηση του εισοδήματός τους με τους ροδακινοπαραγωγούς θα μείνουν εκτός κρατικής συνδρομής, μολονότι η Ε.Ε. επιτρέπει ενισχύσεις που είναι δυνατόν να φτάσουν τα 15.000 € ανά εκμετάλλευση;

Εν κατακλείδι, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Η Ελληνική Πολιτεία δεν μπορεί να εισάγει καθεστώς διακρίσεων μεταξύ των αγροτών. Αντιθέτως, πρέπει να κατανοήσει τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αγρότες και να δράσει με αίσθημα ευθύνης και έμπρακτης στήριξης, εάν βεβαίως επιθυμεί την παραμονή των αγροτών στις εκμεταλλεύσεις τους και την επιβίωση των χωριών της ελληνικής υπαίθρου.

αναρτηθηκε απο Billaggell τεταρτη 2/12/09
πηγη skeftomasteellhnika.blogspot.com


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "O ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ"