Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Toυρκική εφημερίδα "Ραντικάλ": «Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσουμε ελληνικές τράπεζες;»


Ο αρθρογράφος Μαφχί Εγιλμέζσί της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ» αφού σημειώνει σ' άρθρο του ότι και η Τουρκία επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση, αλλά θα νοικοκυρευτεί γρήγορα, τονίζει ότι «η Ελλάδα επηρεάστηκε πολύ από την κρίση» και συνεχίζει ότι «η Ελλάδα είναι...
...σε καλύτερη θέση από την Τουρκία στον πληθωρισμό και την ανεργία και σε χειρότερη, στο έλλειμμα του προϋπολογισμού, το βάρος των χρεών και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών».

Σημειώνει δε ο Τούρκος αρθρογράφος ότι «σε περίοδο κρίσης, ο βαθμός φερεγγυότητας της Τουρκίας ανήλθε, από το ΒΒ- στο ΒΒ+, ενώ αυτός της Ελλάδας μειώθηκε από το Α- στο ΒΒΒ+» και «είναι ωφέλιμο, οι επιχειρηματίες μας να παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ακόμη και στην Ουγγαρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Θα πρέπει να έχουμε μάθει τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση όταν αυτοί αγόραζαν τις τράπεζές μας ή γίνονταν συνέταιροι. Ίσως να έχει έλθει η ώρα η κίνηση κεφαλαίου να γίνει και λίγο από μας προς αυτούς».

Απο troktiko.blogspot.com
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Toυρκική εφημερίδα "Ραντικάλ": «Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσουμε ελληνικές τράπεζες;»"