Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1869 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Ο.Κ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ο περί υπηκοότητος Οθωμανικός νόμος του 1869 και το νομοσχέδιο Ραγκούση
[1.jpg]


Ἄρθρ. 1. Τὰ ἐκ γονέων, ἢ μόνον ἐκ πατρὸς, Ὀθωμανικῶν ὑπηκόων γεννώμενα τέκνα θεωροῦνται ὑπήκοοι Ὀθωμανοί.

Ἀρθρ. 2. Ὅταν οἱ γονεῖς ὑπάγωνται εἰς ξένην ὑπηκοότητα, τὰ ἐν τῷ Ὀθωμανικῷ Κράτει γεννώμενα αὐτῶν τέκνα, ἀπὸ τῆς ἐνάρξεως τῆς ἐφηβικῆς αὐτῶν ἡλικίας μέχρι τριῶν ἐτῶν, δικαιοῦνται νὰ ἐξαιτήσωνται τῆς Ὀθωμανικῆς ὑπηκοότητος. [Νομ. Ραγκούση: Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος εφόσον ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια ... ή είναι άγνωστης ιθαγένειας... Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά την ελληνική ιθαγένεια ... ].

Ἄρθρ. 3. Ὅστις τῶν ξένης ὑπηκοότητος καὶ ἐφηβικῆς ἡλικίας διαμείνῃ ἐν Τουρκίᾳ ἐπὶ πέντε κατὰ συνέχειαν ἔτη, δύναται νὰ προσκτήσηται τὴν Ὀθωμανικὴν ὑπηκοότητα, ἀπευθυνόμενος δι’ ἀναφορᾶς του αὐτοπροσώπως ἢ δι’ ἄλλου εἰς τὸ ἐπὶ τῶν ἐξωτερικῶν ὑπουργεῖον. [Νομ. Ραγκούση: Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του... Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά ... και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα

Ἄρθρ. 4. Ἡ Αὐτοκρατορικὴ Κυβέρνησις, ἅμα πεισθεῖσα ὅτι οἱ μὴ ἐκπληρώσαντες τὰς διατάξεις τοῦ 3 ἀρθρου ξένοι εἰσὶν ἄξιοι ἐξαιρετικῆς εὐνοίας, παραδέχεται αὐτοὺς καὶ ἐγκατατάττει εἰς τὴν ὑπηκοότητα ἐκτάκτως.
Το σχόλιο της Δημοτικής επιτροπής Νέας Σμύρνης:


Νεοσμυρνιώτη πρόσφυγα! Εσένα που σου πήρανε τη περιουσία σου στη Σμύρνη και σου σκοτώσανε τους γονείς σου.Εσένα που σε προσβάλανε με το βιβλίο της Ρεπούση, ότι οι γονείς σου ποδοπατηθηκαν στο συνωστισμό της Σμύρνης.Εσένα που αναγκάστηκες να ζήσεις και το β παγκόσμιο πόλεμο στο πετσί σου.Εσένα που εργάζεσαι και πληρώνεις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία για να πάρει σύνταξη ο μετανάστης αλλοδαπός που ήρθε παράνομα στη χώρα.Εσένα που κάθε μέρα σε ληστεύουν και σε σκοτώνουν.ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΝΟΜΟ. ΕΙΣΑΙ ΟΘΩΜΑΝΟΣ Ή ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΛΗΝΑΣ;ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ! Υπέγραψε τώρα στο για το δημοψήφισμα.Απαίτησε από τις κομματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας καθώς και από το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να πάρουν θέση τώρα για το δημοψήφισμα.Απαίτησε από όλους τους υποψηφίους Δημάρχους , δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση.Κατέβασε τώρα το τετράδιο συλλογής υπογραφών για το δημοψήφισμα από ΕΔΩ.


Αναρτήθηκε από ΛΑ.Ο.Σ Δ. Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1869 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Ο.Κ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"