Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κ.Βελόπουλου για τη… ΔΕΗ στη ΘράκηΜε δύο ερωτήσεις, προς τον υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενεργείας & Κλιματικής Αλλαγής, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος ζητά να ενημερωθεί αν «είναι ποτέ δυνατόν, αν δεν δηλώνεις Έλλην στην Ξάνθη, να μην πληρώνεις Δ.Ε.Η.;». Το θέμα «έπαιξε» πρωτοσέλιδο στην «Ελεύθερη Ωρα» και το αποκάλυψε το μπλογκ www.kostasxan.blogspot.com .
Αναφέρει στη διπλή του ερώτηση ο κ. Βελόπουλος:
«Συμφώνως με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», της 7ης Ιανουαρίου, που είχε τίτλο, «Δηλώνεις Τούρκος και δεν πληρώνεις ΔΕΗ!», αναφέρεται ότι στο χωριό Βαφέικα της Ξάνθης, αυτοί που νοικιάζουν τα Βακούφικα χωράφια, δηλαδή οι περιουσίες που ανήκουν στο τζαμί ή στην Μουφτεία, δεν… πληρώνουν ΔΕΗ!
Σαν να μην «έφθανε» αυτό, υπάρχει και εξοργιστικότερο ζήτημα, αφού το δημοσίευμα επισημαίνει στη συνέχεια πως «ούτε και το τζαμί πληρώνει. Η ΔΕΗ ούτε που τολμάει να τους κόψει το ρεύμα»!
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
1. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα στοιχεία που παραθέτει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος;
2. Στην καταφατική περίπτωση που έτσι γίνεται, με βάση ποιες ακριβώς αποφάσεις ή νόμους ή διατάξεις και ποιας υπηρεσίας, παρέχεται το ρεύμα της ΔΕΗ δωρεάν, σε τζαμιά ή σε βακουφικά χωράφια της όποιας Μουφτείας και από πότε έχει ξεκινήσει αυτό;
3. Σε τι ποσό ανέρχεται η συνολική ζημία, σε βάρος της ΔΕΗ, από αυτήν την «πρακτική» και ποιοι έχουν την ευθύνη; Πώς θα χειρισθεί το θέμα, περαιτέρω, το υπουργείο;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ».

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κ.Βελόπουλου για τη… ΔΕΗ στη Θράκη"