Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Εικόνα εγκατάλειψης στους κεντρικούς δρόμους του Ζεφυρίου"


Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί σε κεντρικούς δρόμους του Ζεφυρίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Attica» (26/11/09), σε λίμνες μετατρέπονται οι κεντρικοί δρόμοι του Ζεφυρίου με τις πρώτες βροχές, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα που επιβαρύνουν περαιτέρω την ήδη υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Ειδικότερα, οι δύο κεντρικοί δρόμοι της συνοικίας Λίμνη (Μ. Αντύπα και Α. Βελουχιώτη) πλημμυρίζουν εξαιτίας της υψομετρικής διαφοράς που έχουν μεταξύ τους. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του Δήμου που αναδημοσιεύει η εφημερίδα , «…η εικόνα της περιοχής γίνεται τραγική, καθώς στους τόνους των κάθε λογής αποβλήτων και ογκωδών απορριμμάτων, τα οποία απορρίπτουν οι ΡΟΜ, προστίθενται το νερό και η λάσπη…»
Την άμεση ανάγκη κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην περιοχή Λίμνη, έχει υπογραμμίσει εξάλλου και η Δήμαρχος Ζεφυρίου, αναφέροντας ότι ο Δήμος έχει καταθέσει εδώ και καιρό σχετική μελέτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ και έχει αποσπάσει τη δέσμευση ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
Ερωτάται ο κ./ η κα. Υπουργός:
1. Με ποιον τρόπο αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή την αυθαίρετη απόρριψη ογκωδών αντικειμένων από την κοινότητα των Ρομ, που καθιστά απροσπέλαστους με τη βροχή, τους δρόμους της περιοχής;
2. Πότε κατετέθη η σχετική μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων από τον Δήμο και πότε πρόκειται να εγκριθεί και να υλοποιηθεί η κατασκευή του;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Εικόνα εγκατάλειψης στους κεντρικούς δρόμους του Ζεφυρίου""