Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Κατασκοπικό θρίλερ στον Χορτιάτη...!


Του Κώστα Καντούρη
Συνελήφθη Ιορδανός, μαθητής της σχολής Ευελπίδων, με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Ιορδανός τεταρτοετής μαθητής της σχολής Ευελπίδων συνελήφθη με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Χορτιάτη. Παρότι η υπόθεση υποβαθμίστηκε, καθώς η επίμαχη φωτογραφία όσο και οι άλλες που είχε δεν κρίθηκαν “εθνικά επικίνδυνες”, τόσο στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης όσο και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σήμανε “κόκκινος” συναγερμός, για το φόβο πως πρόκειται για υπόθεση κατασκοπίας.
Ο Ιορδανός εντοπίστηκε από οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ το μεσημέρι της Δευτέρας στον δρόμο που οδηγεί στον Χορτιάτη, την ώρα που φωτογράφιζε την περιοχή και μεταξύ άλλων την πίσω πλευρά στρατοπέδου του πυροβολικού που λειτουργεί. Ο οδηγός τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και αμέσως έσπευσαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να περιφέρεται μία ώρα αργότερα κοντά στον οικισμό.
Σε έλεγχο που έγινε στην ψηφιακή του φωτογραφική μηχανή διαπιστώθηκε πως είχε 84 φωτογραφίες από στρατιωτική άσκηση της σχολής του, που αποδείχτηκε ότι τράβηξε με άδεια της υπηρεσίας του, αφού συμμετείχε και ο ίδιος και μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται τμήμα του οικισμού του Χορτιάτη αλλά και το ιατρείο του στρατοπέδου. Μέχρι όμως να διαβεβαιωθεί πως οι φωτογραφίες δεν κρίνονται επικίνδυνες, προηγήθηκε διπλωματικό θρίλερ με την κινητοποίηση της ΕΥΠ αλλά και της πρεσβείας της Ιορδανίας στην Ελλάδα. Έγκυρες πληροφορίες ανέφεραν πως αμέσως στελέχη της ΕΥΠ ξεκίνησαν έρευνα, ξεσκονίζοντας όλα τα αρχεία σχετικά με την ταυτότητα και τα στοιχεία του νεαρού Ιορδανού.
Ο ίδιος φέρεται να συνεργάστηκε απόλυτα με τις αρχές.
Όλο το βράδυ κατά τη διάρκεια του οποίου ο νεαρός μαθητής της Ευελπίδων παρέμενε κρατούμενος, πραγματοποιήθηκε εξονυχιστική έρευνα για τα στοιχεία του, χωρίς όμως τελικά να αποδειχτεί ότι έχει οποιαδήποτε ύποπτη εμπλοκή ούτε το όνομά του περιλαμβάνεται σε “κόκκινους” καταλόγους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σειρά επικοινωνιών με τους υπευθύνους της στρατιωτικής σχολής, οι οποίοι διαβεβαίωσαν από την πλευρά τους πως ο μαθητής δεν έχει δώσει “δικαιώματα”, όπως και ότι οι φωτογραφίες από την άσκηση δεν είχαν απαγορευτεί στους μαθητές.
Χαρακτηριστικό είναι ότι και στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στην εισαγγελέα δίωξης, αναφέρεται από την πλευρά της αστυνομίας ότι στην επίμαχη φωτογραφία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Χορτιάτη δεν διακρίνεται πως είναι στρατιωτικός χώρος και απεικονίζονται μόνο λειτουργικές υπηρεσίες, συγκεκριμένα το ιατρείο και όχι οπλικά συστήματα. Άλλωστε και μετά την προσαγωγή του στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Άννα Καραμόσχογλου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη φωτογράφηση και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στο μονομελές πλημμελειοδικείο το 2011.
Τι είπε ο νεαρός Εύελπις
Στην προανακριτική του απολογία ο 22χρονος ιορδανός μαθητής της σχολής Ευελπίδων υποστήριξε πως η φωτογραφία που τράβηξε αφορούσε παραδοσιακά σπίτια του οικισμού του Χορτιάτη και όχι τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση εντός του στρατοπέδου του πυροβολικού. Όπως έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αμέσως συνεργάστηκε, έδωσε πειστικές απαντήσεις για όσα ρωτήθηκε και έδειξε πως δεν γνώριζε ότι η πράξη του είναι παράνομη.
Από "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"


Aνάρτηση απο: ellinikiafipnisis.blogspot.com 



Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Κατασκοπικό θρίλερ στον Χορτιάτη...!"