Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης υπέρ του Δημήτρη Παπαγεωργίου

300110-sevastaianosΔιαβάζοντας τον ημερήσιον τύπον, διεπίστωσα με λύπην πολλήν, αλλά και με αγανάκτησιν, ότι ο δημοσιογράφος σας, κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου «προφυλακίσθηκε πιθανόν για να μην διαπράξει νέα εγκλήματα». Και ότι το «έγκλημά» του ήταν ότι έκανε ρεπορτάζ για την «Ελεύθερη Ώρα» και όχι για την «Αυγή».
Δεν γνωρίζω προσωπικώς τον διωκόμενον δημοσιογράφον. Ερωτώ, όμως, τους διώκτας του: Γνωρίζουν πολλούς νέους ανθρώπους εις τας τάξεις του δημοσιογραφικού κόσμου, οι οποίοι να γράφουν με πάθος διά την Ελλάδα; Εις καιρούς ως οι σημερινοί, κατά τους οποίους, μέσα από μερίδα του Τύπου και των Μ.Μ.Ε., λοιδορείται η πίστις προς τον Χριστόν και η φιλοπατρία, δεν είναι αξιοζήλευτον αλλά και αξιομίμητον το παράδειγμα του κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, που εις πείσμα εκείνων, οι οποίοι απαξιώνουν τα ιδανικά του έθνους, ορθοτομεί τον λόγον της εθνικής αληθείας; Και όταν τόσοι κακοποιοί και εγκληματίαι και έμποροι ναρκωτικών και λευκής σαρκός, όχι μόνον παραμένου ελεύθεροι αλλά και πλουτίζουν αδιάντροπα και προκλητικά με τας παρανόμους δραστηριότητάς των, είναι, φρονώ, απαράδεκτος και εξωφρενική η δίωξις του κ. Παπαγεωργίου διά κάτι που έγινε προ δεκαετίας! Επί τέλους, δεν επετέθη εναντίον αστυνομικής περιπόλου, δεν ελήστευσε καταστήματα τραπεζών, δεν ασέβησε εις το μνημείον του Αγνώστου Στρατιώτου και του Κοινοβουλίου, πυροδοτών εκρηκτικούς μηχανισμούς...
Πάντως, αν με την εν λόγω δίωξιν νομίζουν κάποιοι ότι θα τρομοκρατήσουν όσους ομιλούν και γράφουν διά το μεγαλείον της Ελληνικής μας Πατρίδος, ας γνωρίζουν ότι είναι «μακριά νυκτωμένοι». Η αλήθεια δεν φιμώνεται. Αντίθετα, όπως διαβεβαιώνει η Αγία Γραφή, είναι «μεγάλη η αλήθεια και υπερισχύει» (Α΄ Έσδρα δ΄41). Ο δε κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου ας μη λυπήται. Αντιθέτως, ας χαίρη, διότι αξιώνεται να πάθη κάτι και αυτός διά την φιλτάτην Ελληνικήν μας Πατρίδα. Προσωπικώς τον συγχαίρω και τον ευλογώ.
 
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Ο Μητροπολίτης Κονίτσης υπέρ του Δημήτρη Παπαγεωργίου"