Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Ανυπαρξία χώρου για απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων στην Αττική"


Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα της ανυπαρξίας χώρου απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στην Αττική. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στην Υπουργό Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής (9/11/09) ο Νομάρχης κ. Αριστείδης Αρκουδάρης έθεσε εκτάκτως στην ημερήσια διάταξη την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με τη δημιουργία Μονάδας Τελικής Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων στα παλαιά μεταλλεία βωξίτη στη θέση Μελετάνι του Δήμου Μάνδρας, αλλά και τη μεταφορά και διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων από πολλές νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Από απάντηση του Υπουργείου (αρ. πρωτ. 211Β/11-12-09) σε σχετική ερώτησή μας (αρ. πρωτ. 1302/19-11-09) προέκυψε ότι παρά την έκδοση θετικών (παλαιότερων) γνωμοδοτήσεων επί της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τη δημοσιοποίησή τους στο αρμόδιο Νομαρχιακό Συμβούλιο, η διαδικασία έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων έχει σταματήσει επ’ αόριστω «…λόγω έντονων αντιδράσεων από τοπικούς φορείς…»
Ερωτάται η κα Υπουργός:
1. Μετά την υποβολή της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την έγκρισή τοης και τη διατύπωση των αντιδράσεων, πώς πρόκειται να προχωρήσει η εγκατάσταση της μονάδας στην περιοχή; Υπάρχει πρόθεση για ανεύρεση άλλης περιοχής για την κατασκευή της εν λόγω μονάδας και αν ναι, ποιας;
2. Που θα αποτίθενται μέχρι να λυθεί το ζήτημα της εγκατάστασης, τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και τον υδροφόρο ορίζοντα, βιομηχανικά απόβλητα που παράγονται καθημερινά στην Αττική; Ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση και καταγραφή τους;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr



Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Ανυπαρξία χώρου για απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων στην Αττική""