Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση για το Μεταναστευτικό στην Καρδίτσα



Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του ξενοδοχείου «Κιέριον» της Καρδίτσας, όπου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου η εκδήλωση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Λάρισας Αστέριο Ροντούλη. 

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Καρδίτσας Κώστας Καρδαράς, όπου έδωσε μια σαφή και εμπεριστατωμένη εικόνα της πραγματικότητας της σημερινής Ελλάδος και μίλησε για τις συνέπειες της μετανάστευσης στην χώρα μας, αναλύοντας την πραγματικότητα στο θέμα της υγείας ως ειδικός επιστήμονας. 

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας του ΛΑ.Ο.Σ. Θεσσαλίας κ. Δασκαλόπουλος έδωσε το στίγμα της βραδιάς μέσα από μια δέσμη συνθημάτων που ενθουσίασαν τους πολίτες και καταχειροκροτήθηκε. 

Ο κ. Ροντούλης όταν έλαβε τον λόγο αναφέρθηκε στις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης για την πατρίδα μας και κατέρριψε ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα του κυβερνώντος κόμματος. Στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση αποκάλυψε ότι 50 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν το 2006 πρόταση για να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα οι λαθρομετανάστες επί υπουργίας κ. Παυλόπουλου και τότε το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την αίθουσα. Επίσης υπενθύμισε ότι την πρόταση καταψήφισαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλαβάνος, Κουβέλης και Δραγασάκης. Ο κ. Ροντούλης επισήμανε με έμφαση: «Τώρα το ΠΑΣΟΚ με ένα καλοστημένο σχέδιο προσπαθεί να αλώσει την εξουσία για τα επόμενα χρόνια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Καλλικράτης, νομοσχέδιο απόδοσης ιθαγένειας, δημοτικές και εθνικές εκλογές είναι έννοιες που σε κάθε περίπτωση δεν τις φέρνει τυχαία το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο». 

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ροντούλης στο κλείσιμο της ομιλίας του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα: 
Στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει, με αφορμή την προβολή Αλβανικού Συλλόγου στην ιστοσελίδα του Δήμου, με τον δήμαρχο Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλο, τονίζοντας ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει». 
Προανήγγειλε μάχη στην Βουλή για το άρθρο του βουλευτή της ΝΔ Σωτήρη Χατζηγάκη της 13ης Ιανουαρίου 2010 στην «Ελευθεροτυπία» που αναδημοσιεύτηκε στον τοπικό Τρικαλινό τύπο. 

Ακολούθησε συζήτηση σε θέματα γύρω από την μετανάστευση. 

Ο πολιτευτής Τρικάλων του ΛΑ.Ο.Σ. Χρήστος Μακρυγιάννης στην τοποθέτησή του ανέφερε αριθμητικά στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών και αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των λαθρομεταναστών που έχουν δικαίωμα ψήφου, ο οποίος ανέρχεται σε 642.905 αλλοδαπούς, ποσοστό 6% του εκλογικού σώματος και στην συνέχεια αναφέρθηκε στους 110.017 αλλοδαπούς που έχουν λάβει άδεια μακράς διαμένοντος που δεν αποκλείεται να λάβουν δικαίωμα ψήφου και αυτοί. 

 

 Ελληνικές Γραμμές


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Εκδήλωση για το Μεταναστευτικό στην Καρδίτσα"