Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Δηλώσεις συμπαράστασης στον Δημήτρη Παπαγεωργίου





Μητροπολίτης Δρυΐνουπόλεως, Κονίτσης και Πωγωνιανής Ανδρέας: «Διαβάζοντας τον ημερήσιον τύπον, διεπίστωσα με λύπην πολλήν, αλλά και με αγανάκτησιν, ότι ο δημοσιογράφος σας, κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου «προφυλακίσθηκε πιθανόν για να μην διαπράξει νέα εγκλήματα». Και ότι το «έγκλημά» του ήταν ότι έκανε ρεπορτάζ για την «Ελεύθερη Ώρα» και όχι για την «Αυγή». Δεν γνωρίζω προσωπικώς τον διωκόμενον δημοσιογράφον. Ερωτώ, όμως, τους διώκτας του: Γνωρίζουν πολλούς νέους ανθρώπους εις τας τάξεις του δημοσιογραφικού κόσμου, οι οποίοι να γράφουν με πάθος διά την Ελλάδα; Εις καιρούς ως οι σημερινοί, κατά τους οποίους, μέσα από μερίδα του Τύπου και των ΜΜΕ, λοιδορείται η πίστις προς τον Χριστόν και η φιλοπατρία, δεν είναι αξιοζήλευτον αλλά και αξιομίμητον το παράδειγμα του κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, που εις πείσμα εκείνων, οι οποίοι απαξιώνουν τα ιδανικά του έθνους, ορθοτομεί τον λόγον της εθνικής αληθείας; Και όταν τόσοι κακοποιοί και εγκληματίαι και έμποροι ναρκωτικών και λευκής σαρκός, όχι μόνον παραμένουν ελεύθεροι, αλλά και πλουτίζουν αδιάντροπα και προκλητικά με τας παρανόμους δραστηριότητάς των, είναι, φρονώ, απαράδεκτος και εξωφρενική η δίωξις του κ. Παπαγεωργίου διά κάτι που έγινε προ δεκαετίας! Επί τέλους, δεν επετέθη εναντίον αστυνομικής περιπόλου, δεν ελήστευσε καταστήματα τραπεζών, δεν ασέβησε εις το μνημείον του Αγνώστου Στρατιώτου και του Κοινοβουλίου, πυροδοτών εκρηκτικούς μηχανισμούς... Πάντως, αν με την εν λόγω δίωξιν νομίζουν κάποιοι ότι θα τρομοκρατήσουν όσους ομιλούν και γράφουν διά το μεγαλείον της Ελληνικής μας Πατρίδος, ας γνωρίζουν ότι είναι «μακριά νυκτωμένοι». Η αλήθεια δεν φιμώνεται. Αντίθετα, όπως διαβεβαιώνει η Αγία Γραφή, είναι «μεγάλη η αλήθεια και υπερισχύει» (Α’ Έσδρα δ’ 41). Ο δε κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου ας μη λυπήται. Αντιθέτως, ας χαίρη, διότι αξιώνεται να πάθη κάτι και αυτός διά την φιλτάτην Ελληνικήν μας Πατρίδα. Προσωπικώς τον συγχαίρω και τον ευλογώ». 

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος: «Η περίπτωση του δημοσιογράφου της «Ελεύθερης Ώρας» κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου είναι πολύ περίεργη. Συνελήφθη με τα γεγονότα διαμαρτυρίας στο σταθμό του Μετρό και προφυλακίσθηκε ως ταραχοποιός! Και αν ακόμη ήταν ταραχοποιός έπρεπε να ακολουθήσει την τύχη όλων των άλλων «κουκουλοφόρων», οι οποίοι ως συνήθως συλλαμβάνονται, προσάγονται στην Εισαγγελική Αρχή και ... απολύονται! Έτσι και η Αστυνομία είναι «εν τάξει» και οι κουκουλοφόροι επίσης! Και η πίττα ακέραιη και ο σκύλος χορτάτος! Στην περίπτωση όμως του κ. Παπαγεωργίου τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Ο συλληφθείς ανήκει στην δεξιά παράταξη. Μια παράταξη, η οποία πρέπει να εξαφανισθεί και γι’ αυτό πρέπει πρώτα από όλα να συντριβή και να καταπτοηθεί! Έτσι στον κ. Παπαγεωργίου η Εισαγγελική Αρχή εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα! Και βεβαίως στις περιπτώσεις αυτές η Εισαγγελική Αρχή εφαρμόζει τις επιταγές της εκάστοτε Κυβερνήσεως. Δεν είναι δα και τόσο τυφλή, όσο νομίζουμε. Το διαπιστώσαμε τόσες και τόσες φορές, οσάκις δηλ. ενέχονται πολιτικά πρόσωπα, υπουργοί, πρωθυπουργοί κ.λπ. Το σημείωμα αυτό παίρνει την μορφή μιας αιτήσεως. Παρακαλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να αποφυλακίσουν αμέσως τον δημοσιογράφο και να τον παραπέμψουν στην τακτική Δικαιοσύνη για τα παραπέρα. Δεν είναι δα και τόσο επικίνδυνος για την διατήρηση της δημόσιας τάξης! Δεν είναι ταραχοποιός! Δεν είναι κουκουλοφόρος! Δημοσιογράφος είναι! Τίποτε περισσότερο. Πρέπει λοιπόν «εδώ και τώρα» να αποφυλακισθεί». 

Γιάννης Κουριαννίδης: «Το ελληνικό έθνος ύμνησε και στην κυριολεξία θεοποίησε το ύψιστο αγαθό, αυτό της ελευθερίας. Για την διασφάλισή της, γενεές επί γενεών Ελλήνων μάτωσαν σε αγώνες εθνικούς και κοινωνικούς. Θλίβομαι όμως, διότι στην σημερινή Ελλάδα, το αγαθό αυτό παρέχεται επιλεκτικά στους πολίτες της, αφού δυστυχώς στην κοιτίδα της δημοκρατίας και της ελευθερίας φτάσαμε να διώκονται οι απόψεις και οι ιδέες που δεν είναι αρεστές στο επικρατούν σύστημα. Αναφέρομαι στην περίπτωση του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Ελεύθερη Ώρα» και «Ελεύθερος Κόσμος», του Δημήτρη Παπαγεωργίου, ενός νέου ανθρώπου, με ασυμβίβαστο πατριωτικό λόγο, με θάρρος στην γνώμη του και με υπευθυνότητα πράξεων και έργων. Ο Δ.Παπαγεωργίου συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα, εν ώρα καθήκοντος, όταν κάλυπτε ρεπορτάζ της εφημερίδας του, που αφορούσε αντιρατσιστική εκδήλωση περιθωριακών ομάδων στους Αμπελοκήπους. Σε επεισόδια που δημιουργήθηκαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε, κάποιος τον υπέδειξε ως συμμετέχοντα σε αυτά! Και «φυσικά» ... συνελήφθη και μάλιστα ... προφυλακίστηκε! Προφανώς η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση θεωρεί ότι με την προφυλάκιση ενός αγωνιστή δημοσιογράφου εξιλεώνεται για την «αδυναμία» της να συλλάβει κάποιον από αυτούς που καίνε κάθε τόσο την σημαία μας, ή αυτούς που βάζουν βόμβες και καίνε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ή αυτούς που δολοφονούν κάθε τόσο κάποιον αστυνομικό. Η επιλεκτική της πρακτική και στόχευση εναντίον των εκφραστών των πατριωτικών ιδεών εκθέτει την ίδια και αποθρασύνει τους πραγματικούς εχθρούς της δημοκρατίας. Άξια επισήμανσης είναι και η αρθρογραφία του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρυσοχοΐδη στην εφημερίδα Wall Street Journal, όπου αφού διαβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ρατσισμός και αντισημιτισμός, στην συνέχεια χρησιμοποιεί ως άλλοθί του την, όπως γράφει, «σύλληψη άνω των 40 ακροδεξιών εξτρεμιστών πριν λίγες ημέρες, που επετέθησαν σε διαμαρτυρόμενους αντιρατσιστές». Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, που καλείται να τον αξιολογήσει σύμφωνα με τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας που του επιτρέπουν ακόμη να διατηρεί». 
 


Ελληνικές Γραμμές
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Δηλώσεις συμπαράστασης στον Δημήτρη Παπαγεωργίου"