Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Συνεστίαση της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ»

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» πραγματοποίησε με επιτυχία την συνεστίασή του, με κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, σε παραδοσιακή ταβέρνα στην Πλάκα. 

Ο ειδικός γραμματέας της «Χ» λυκειάρχης Γεώργιος Χαλιώτης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με ένα περιεκτικό και σύντομο χαιρετισμό, όπου αναφέρθηκε στην εθνική προσφορά της «Χ» και του ιδρυτή αρχηγού της, Γεώργιου Γρίβα, τον οποίο εν συνεχεία ως «Διγενή», αρχηγό της «ΕΟΚΑ», με ομόφωνη απόφαση της, η Ελληνική Βουλή χαρακτήρισε ως «άξιο τέκνο της Πατρίδας». Τίτλος που είχε αποδοθεί μονάχα στο εθνεργέτη Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Επίσης, αναφέρθηκε και στον αποθανόντα μαχητή και Πρόεδρο της «Χ» Βασίλειο Κουρουπό. 

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του σημερινού Προέδρου της «Χ» Βασίλειου Πρωτόπαπα, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, εξέθεσε την αντεθνική πολιτική που ασκείται από τις σημερινές εξουσίες, σε αντίθεση με τους μεγαλειώδεις και ανιδιοτελείς αγώνες των Χιτών για την πατρίδα. 

Ακολούθως, έγινε η βράβευση του Θεοφάνη Χαμόδρακα, συγγραφέα του βιβλίου «Θησείο: Ιούνιος 1941-Δεκέμβριος 1944», το οποίο αναφέρεται στους αντιστασιακούς αγώνες των μαχητών της «Χ», που είχαν τότε την έδρα τους την περιοχή του Θησείου. Την βράβευση έκαναν οι μαχητές της «Χ» Γιώργος Λύτινας και Χρήστος Μπουρνιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος, στην «Μάχη του Θησείου» είχε διακομιστεί τραυματισμένος στο ίδιο ασθενοφόρο με τον αδελφό του συγγραφέως Ιωάννη Χαμόδρακα, μαθητή Βαρβακείου Σχολής, ο οποίος υπέκυψε στα βαριά του τραύματα. Μιλώντας για το βιβλίο του ο κ. Χαμόδρακας είπε ότι το έβγαλε μέσα από την ψυχή του και αποτελεί ένα μνημόσυνο για τους νεκρούς που φύγανε τότε. Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαρτίου, ώρα 7.00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis (Παρθενώνος 19-25) στο Κουκάκι. 

Μετά την βράβευση, ακολούθησε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας και συνεχίστηκε η διασκέδαση, με εκλεκτό φαγητό και πλούσιο, ζωντανό και ελληνικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Όπως πάντα κάθε χρόνο, με έκτακτη συμμετοχή, τραγούδησε πατριωτικά τραγούδια ο εκλεκτός μουσικός καλλιτέχνης, αγωνιστής και φίλος της «Χ» Χάρης Παπαδόπουλος. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Μπάμπης Καραθάνος, Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Αλέξανδρος Παπαδόγκωνας, πρώην Υπουργός της ΝΔ, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Διονύσης Παπαδόγκωνας, αντιπροσωπείες των εφημερίδων «Ελεύθερος Κόσμος» και «Στόχος», ο καθηγητής Χρ.Κουμέλης, η πολιτευτής Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ. Αδαμαντία Σπαθάτου, ο Δημήτρης Περδίκης, Πρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου (ΚΑΒΗ), ο Νίκος Φιδέλης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηνά» και πολλοί φίλοι και μέλη της «Χ». Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, εκδότης του οίκου «Πελασγός», Ιωάννης Γιαννάκενας. 

 

Ελληνικές Γραμμές


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Συνεστίαση της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ»"