Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Παραχώρηση του Στρατοπέδου «Ξηρογιάννη» στον Δήμο Ασπροπύργο­υ"

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της παραχώρησης στο Δήμο Ασπροπύργου του Στρατοπέδου «Ξηρογιάννη». Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την παρακάτω ερώτηση:
Το ζήτημα της παραχώρησης στο Δήμο Ασπροπύργου, του Στρατοπέδου «Ξηρογιάννη», που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Ρειτών / Κουμουνδούρου, έθεσε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, με σχετική επιστολή του στον κ. Υπουργό, όπως ανακοινώνεται σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Δήμου Ασπροπύργου (αρ. πρωτ. Δ.Υ./27-1-2010).
Στην επιστολή αναπτύσσονται συνοπτικά οι δυσμενείς όροι διαβίωσης των κατοίκων του Ασπροπύργου εντός των ορίων του Δήμου, που είναι ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό στη Δυτική Αττική, και επισημαίνεται ότι η ομαλή κοινωνική ένταξη και εγκατάσταση 20.000 Ελλήνων Ποντίων ομογενών, οφείλεται στη σύντονη προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
Ως εκ τούτου, ο Δήμος θεωρεί ότι η παραχώρηση της έκτασης που καταλαμβάνει το Στρατόπεδο «Ξηρογιάννη», ισοδυναμεί, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται «…με οξυγόνο για τις 50.000 ψυχές που κατοικούν στον Ασπρόπυργο και τους δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις…»
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται το Υπουργείο να παραχωρήσει τη χρήση του Στρατοπέδου «Ξηρογιάννη» στον Δήμο; Αν ναι με ποιες προϋποθέσεις και σε τι χρονικό διάστημα και αν όχι, με ποιον τρόπο πρόκειται να αξιοποιηθεί η έκταση από το Δημόσιο;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Παραχώρηση του Στρατοπέδου «Ξηρογιάννη» στον Δήμο Ασπροπύργο­υ""