Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Ομιλία για την Scientology στην Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο πλαίσιο των καθιερωμένων εβδομαδιαίων εκδηλώσεων του Ινστιτούτου «Αριστοτέλης», και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ενδοχώρα», ο Αντώνης Μποσνακούδης, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Οι μισθοφόροι της Νέας Τάξης», θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αλέξανδρου Σβώλου και Εθνικής Αμύνης) με θέμα «Ο πολιτικός και κοινωνικός αντίκτυπος από την δράση των ακραίων παραθρησκειών». Θα προλογίσει ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης και θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καψάλας. 

Ο ομιλητής θα παρουσιάσει ντοκουμέντα που ρίχνουν φως στα παρασκήνια σημαντικών πολιτικών και κοινωνικών γεγονότων, τα οποία επιβλήθηκαν ή γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν, από τον πολιτικό-στρατηγικό χώρο της Scientology και διχάζουν τους Έλληνες: η απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες, η μη-αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, οι κατηγορίες κατά της Ελλάδας για ρατσισμό, η επίθεση κατά της Εκκλησίας, η διείσδυση σε οργανώσεις και επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο έλεγχος των ΜΜΕ κ.λπ. 

Η ομιλία στηρίζεται στην δημοσιογραφική έρευνα του ομιλητή με βάση εσωτερικά έγγραφα της σαϊεντολογικής οργάνωσης ΚΕΦΕ, τα οποία κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια εισαγγελικών εφόδων στα Γραφεία του ΚΕΦΕ στην Αθήνα. Η παρουσίαση, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ονομαστική αναφορά συμμάχων της οργάνωσης από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Θα περιλαμβάνει επίσης πλήρη τεκμηρίωση για την ουσιαστική καθοδήγηση του «Συνασπισμού» και του ευρύτερου «εκσυγχρονιστικού χώρου» πάνω στις κατευθυντήριες γραμμές, που χάραξε για το ΚΕΦΕ, η ανώτατη ηγεσία της οργάνωσης από την Δανία και τις ΗΠΑ. Θα παρουσιαστεί η στάση των ΜΜΕ και γνωστών δημοσιογράφων, όπως επίσης και πολιτικών, απέναντι στις ευκαιρίες που είχαν για αποκάλυψη της δράσης της εξτρεμιστικής οργάνωσης. 
 

 Ελληνικές Γραμμές


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Ομιλία για την Scientology στην Θεσσαλονίκη"