Παρουσιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο President στην Αθήνα στις 29 Μαρτίου, το βιβλίο του ιστορικού Κώστα Μπαρμπή «1941-1949: Έτη αγώνων, θυσιών και αίματος» από τις εκδόσεις «Πελασγός».
Ο στρατηγός Ιωάννης Αντωνακέας αναφέρθηκε στους αγώνες του ελληνικού στρατού το 1940-41, στην ηγεσία του Ιωάννη Μεταξά, στον εγκληματικό ρόλο του ΚΚΕ την περίοδο της εθνικής αντιστάσεως, καθώς και στην 5η ολομέλεια του ΚΚΕ, η οποία χάριζε την Μακεδονία στους Σλάβους.
Ο εκδότης του «Ελευθέρου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος τόνισε τον παιδαγωγικό χαρακτήρα που έχει η γνώση της ελληνικής ιστορίας, κάνοντας μεγάλη αναφορά στον ιδεολογικό πόλεμο της Αριστεράς, η οποία με τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της έχει αποδομήσει την εθνική μας ιστορία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρόπουλος «πρέπει να πολεμήσουμε και να νικήσουμε την αριστερή πολιτιστική τρομοκρατία». Τέλος, εκθείασε το μεγάλο ιστορικό έργο του Κώστα Μπαρμπή.
Το μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Χρήστος Χαρίτος ανέλυσε την κατάσταση στην Ελλάδα και την Μέση Ανατολή εκείνη την περίοδο, τις ευθύνες του πολιτικού κόσμου που άφησε το ΚΚΕ να μονοπωλήσει την ένοπλη αντίσταση, τα εγκλήματα της Αριστεράς στα Δεκεμβριανά και στον ανταρτοπόλεμο. Παράλληλα, ο κ. Χαρίτος κατέδειξε με παραδείγματα, ότι οι αμερικανικές επεμβάσεις στην Ελλάδα το 1946 ήταν εναντίον της Δεξιάς και υπέρ του Κέντρου και επεσήμανε τους πατριωτικούς αγώνες της Δεξιάς, από τα Νοεμβριανά του 1916 έως το 1974, αγώνες που ξεπούλησε η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Ο συγγραφέας Κώστας Μπαρμπής παρουσίασε με πηγές που προέρχονται από την ίδια την Αριστερά «τον εγκληματικό και προδοτικό της χαρακτήρα όλη αυτή την περίοδο», ανέλυσε γιατί ο ΟΗΕ χαρακτήρισε με 3 αποφάσεις του τον αγώνα του 1946-49 «συμμοριτοπόλεμο», λέγοντας «δεν είναι δυνατόν οι ηττημένοι του Γράμμου να μονοπωλούν σήμερα την επίσημη ιστορία, διαστρεβλώνοντας πρόσωπα και καταστάσεις». Κατέληξε λέγοντας: «Να συγχωρήσουμε ναι, να λησμονήσουμε όχι».
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης του βιβλίου Ιωάννης Γιαννάκενας. Παρόντες στην παρουσίαση, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης, ο θεατράνθρωπος Κώστας Πρέκας, τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. Μιχάλης Βάρδας και Παναγιώτης Αποστόλου και ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Χατζηγώγος.
Ελληνικές Γραμμές
0 σχόλια: on "Οι αγώνες και οι μνήμες του 1941-49"
Δημοσίευση σχολίου