Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

"Ελληνικές" Ένοπλες Δυνάμεις, πάσης φυλής και παντός θρησκεύματος...

ImageO Συνήγορος του Πολίτη δίνει πλέον την δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλους τους μετανάστες, λαθρομετανάστες και λοιπoύς μελλοντικούς Έλληνες υπηκόους, οι οποίοι θα αποκτήσουν βάσει του νέου νόμου την ελληνική ιθαγένεια. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον "σεμνό" τίτλο "Η εισαγωγή αλλογενών στις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων".

Ήδη, στην προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση του ελληνικού γένους των υποψηφίων. Παραμένει ως προϋπόθεση η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.

Δηλαδή με ένα διοικητικό μέτρο, αυτό της απόκτησης υπηκοότητας, δέχεται η Πολιτεία ότι θα αποκτήσουν οι "νέοι Έλληνες", αυτόματα, συνείδηση θυσίας υπέρ βωμών και εστιών...

Εξισώνεται, κατά το υπουργείο, με τον τρόπο αυτό η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, καθώς η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται συνταγματικά μόνο για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση.

Άρα μόνο Πρόεδροι Δημοκρατίας δεν θα μπορούν να γίνουν οι νυν ξένοι μετανάστες και μελλοντικοί Έλληνες πολίτες. Κακώς βέβαια, γιατί αυτό είναι ρατσιστικό. Από την στιγμή που αναγνωρίζεις στον μελλοντικό Έλληνα ότι προτίθεται να δώσει τη ζωή του για τη (νέα) πατρίδα του (βασική προϋπόθεση για να γίνεις Έλληνας αξιωματικός ή γενικά στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων), με ποιο δικαίωμα του απαγορεύεις να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία αναχρονιστική διάταξη που πρέπει να καταργηθεί στην πρώτη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σήμερα θα βρείτε δύο μελέτες που σε συνδυασμό με την παραπάνω απόφαση, μπορούν να μας κάνουν να φανταστούμε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά από 35 χρόνια: Στη μία μελέτη αναλύεται με στατιστικό-μαθηματικό μοντέλο ότι το έτος 2045 θα δύναται η αναλογία γηγενών Ελλήνων και μεταναστών να φτάσει το 50-50% του πληθυσμού. Στη δεύτερη μελέτη αναφέρεται ότι ο βαθμός αφομοίωσης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, μόλις και ξεπερνάει το 30%!

Κατάργηση διακρίσεων σε βάρος γυναικών υποψηφίων

Εξαλείφονται επίσης με απόφαση του υπουργού οι διαφοροποιήσεις σε βάρος των γυναικών υποψηφίων για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές. Η freepress έκδοση του defencenet.gr είχε προαναγγείλει αυτή την κατάργηση πριν δύο εβδομάδες.

Άδειες ανατροφής τέκνων σε άντρες στρατιωτικούς

Θα χορηγείται άδεια ανατροφής παιδιών και για τους πατέρες στρατιωτικούς.

Σχέσεις ΥΠΕΘΑ- Πολιτών

Σε ό,τι αφορά θέματα που άπτονται των σχέσεων ΥΠΕΘΑ – Πολιτών, συζητήθηκαν με το ΣτΠ τρόποι συμμόρφωσης της διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις, η διαδικασία παροχής άμεσων απαντήσεων στα ζητήματα τους, η διευθέτηση εκκρεμών στρατολογικών υποθέσεων κ.λπ. Ο ΣτΠ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το ΥΠΕΘΑ ανταποκρίθηκε άμεσα και ρύθμισε προβλήματα που ταλάνιζαν επί χρόνια τον στρατευμένο πολίτη, γεγονός που είχε ως συνέπεια, στην ετήσια έκθεση του 2009, που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, να μην γίνεται καμία αναφορά σε ανεπίλυτα ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΘΑ.

Μείωση διάρκειας εναλλακτικής θητείας

"Χαλαρώνουν" και οι ανυπότακτοι... Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, προσδιορίζεται στους 15 μήνες, από 17 που είναι σήμερα, η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας των αντιρρησιών συνείδησης, με δεδομένο ότι η διάρκεια της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία είναι 12 μήνες και άρα, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, είναι εύλογο να είναι η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας μεγαλύτερη κατά 3 μήνες, εφόσον και η θητεία στο Π.Ν και την Π.Α είναι μεγαλύτερη κατά 3 μήνες σε σχέση με τη θητεία στο Σ.Ξ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on ""Ελληνικές" Ένοπλες Δυνάμεις, πάσης φυλής και παντός θρησκεύματος..."