Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

48ωρη απεργία συμβασιούχων στο Υπουργείο Πολιτισμού σε Άρτα και Πρέβεζα


Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο την Τετάρτη 02.12.2009 και την Πέμπτη 03.12.2009 αποφάσισε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας και Πρέβεζας. Σε ανακοίνωση του Σωματείου που υπογράφουν ο πρόεδρος Άρης Βάσιος και ο γραμματέας Κυριάκος Ξανθόπουλος τονίζεται: "Την Τετάρτη 25.11.2009 στα πλαίσια της 24ώρης απεργίας της Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ πραγματοποιήθηκε πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνάντηση των εκπροσώπων της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα. Ε. Μπεργελέ, δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματά μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία» Άρτας και Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο την Τετάρτη 02.12.2009 και την Πέμπτη 03.12.2009. Η αλλαγή της κυβέρνησης δεν συνοδεύτηκε με τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων των επί συμβάσει εργαζομένων. Οι συμβασιούχοι παραμένουν όμηροι, παραμένουν στην ανασφάλεια και τον εμπαιγμό. Θεωρούμε ότι η επίλυση του προβλήματος είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. 
Διεκδικούμε:
•Νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.
•Άμεση εξαίρεση του Υπουργείου Πολιτισμού από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004.
•Την άμεση εύρεση λύσης για την πληρωμή των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα, που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Νοέμβριο.
•Κατάργηση των προσλήψεων με αδιαφανή τρόπο μέσω της Γενικής Διεύθυνσης (Γραφείο Υπουργού) και θέσπιση πλαισίου, που θα διασφαλίζει την διαφάνεια των προσλήψεων με αντικειμενικά κριτήρια (προϋπηρεσία, προσόντα, εξειδίκευση κλπ.).
Την Τετάρτη 02.12.2009 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στις 10.00 π.μ. Εφόσον τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν, οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν, προκηρύσσοντας νέες απεργίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας.Συνάδελφοι, ο μήνας που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για το εργασιακό μας μέλλον. Η συμμετοχή όλων στο πανελλαδικό κάλεσμα των σωματείων των συμβασιούχων είναι καθοριστική. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην εργασία!".
από epirusgate.blogspot.com
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "48ωρη απεργία συμβασιούχων στο Υπουργείο Πολιτισμού σε Άρτα και Πρέβεζα"