Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΕΣΠΕΣ,ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΠΕΡΙΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης στις Πρέσπες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του για διμερή θέματα. Όση ώρα συνομιλούσαν Παπανδρέου και Μπερίσα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, ήταν εκτός αίθουσας,
Σύμφωνα με πληροφορίες του nenanews.eu, o Αλβανός πρωθυπουργός στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου, ζήτησε :
1) Την πλήρη υποστήριξή της Ελλάδας στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως έγινε γνωστό, επισημάνθηκαν και από τις δύο πλευρές το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών και ο έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησής του στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.
2) Ο Σαλί Μπερίσα δεν δίστασε να αναφερθεί σε ένα θέμα που "καίει" του μετανάστες Αλβανούς στην Ελλάδα, ζητώντας από τον Έλληνα πρωθυπουργό να επιδείξει ενδιαφέρον στα προβλήματά των μεταναστών. Συγκεκριμένα ζήτησε να αναγνωρίσει το ελληνικό κράτος τα πτυχία και τα διπλώματα των αλβανών μεταναστών ισότιμα με τα ελληνικά.
3) Ο Αλβανός πρωθυπουργός ζήτησε ελεύθερη μετακίνηση των Αλβανών προς την χώρα μας και να αρθεί η υποχρέωση θεώρησης εισόδου για όλους τους αλβανούς πολίτες.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αλβανικός τύπος υποβάθμισε την παρουσία του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, κάνοντας απλά μια αναφορά πως παρευρέθη και ο κ. Γκρουέφσκι στη συνάντηση των ηγετών στις Πρέσπες.

πηγή:nenanews.eu
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΠΡΕΣΠΕΣ,ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΠΕΡΙΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"