Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Παράνομη δραστηριοποίηση αθιγγάνων στον Ασπρόπυργο"


Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την παράνομη δραστηριοποίηση αθιγγάνων στην περιοχή του Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών την παρακάτω ερώτηση:
Με σχετικό Δελτίο Τύπου με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», ο Δήμος Ασπροπύργου στις 4/11/09, έδωσε στη δημοσιότητα την εισήγηση του Δημάρχου με την οποία περιγράφεται αναλυτικά, μεταξύ άλλων, η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο σε σχέση με τη «δραστηριοποίηση» αθίγγανων που ανεξέλεγκτα «…μεταφέρουν επ’ αμοιβή χιλιάδες τόνους επικίνδυνων απορριμμάτων και αποβλήτων…». Σημειώνεται δε χαρακτηριστικά ότι η μεταφορά αυτών γίνεται με επικίνδυνα ανοιχτά οχήματα από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου προς τις ανεξέλεγκτες χωματερές του Ασπρόπυργου, χωρίς να εμποδίζονται από κανέναν.
Αυτή η περιβαλλοντική «βόμβα» στην περιοχή, έρχεται να προστεθεί στην εδώ και χρόνια συνεχιζόμενη παράνομη ύπαρξη εκατοντάδων μικρών «χωματερών» στο Θριάσιο, στις οποίες αθίγγανοι της περιοχής παραδίδουν στην πυρά ελαστικά αυτοκινήτων, καλώδια και οικιακές συσκευές ώστε να διαχωρίσουν από τα συστατικά τους το μέταλλο, που εμπορεύονται.
Ερωτάται ο κ. / η κα . Υπουργός:
1. Έχει διενεργηθεί έλεγχος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για την ανεξέλεγκτη μεταφορά και απόθεση των επικίνδυνων αποβλήτων;
2. Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για τη βεβαίωση των παραβάσεων , τη σύλληψη των ενόχων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Παράνομη δραστηριοποίηση αθιγγάνων στον Ασπρόπυργο""