Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Οι Σκοπιανοί κάνουν ίδρυμα στην Έδεσσα στη μνήμη του κομιτατζή Μίσιρκοβ!

Ο "πόλεμος" εντός των τειχών και με

τις ευλογίες του Ελληνικού κράτους...!

Φαίνεται ότι η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου και των συν αυτώ, στην κυβέρνηση της χώρας, σηματοδότησε πολλά περισσότερα από όσα καταλάβαμε τις πρώτες μέρες ανάληψης της διακυβέρνησης. Ανάμεσα στα άλλα φαίνεται ότι σημαίνει την αποθράσυνση όλων αυτών που ακολουθώντας τις επιταγές διαφόρων υπερεθνικών κέντρων, επιθυμούν να δημιουργήσουν θέματα «μειονοτήτων» στην χώρα μας.
Έτσι λοιπόν μάθαμε ότι στις 18 Νοεμβρίου, και με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από τη γέννηση του Κρστε Πέτκοβ Μίσιρκοβ, το γραφείο της Επιτροπής Βόντεν όπως προκλητικά ονομάζουν την Έδεσσα του Ουράνιου Τόξου-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, πολιτικό κόμμα των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα, λαμβάνει την τιμή να ανακοινώσει την σύσταση ιδρύματος που θα φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού διανοούμενου.
Είδατε πόσο καταπιέζονται οι δήθεν «μειονοτικοί», πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι, διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, «προστατευόμενοι» στελεχών του ΠΑΣΟΚ;
Όχι μόνο ανοίγουν καινούρια γραφεία (με χρηματοδότηση από πού αναρωτιόμαστε), αλλά και δημιουργούν ιδρύματα για να προωθήσουν το... πολιτιστικό έργο κάποιων που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.
Διαβάστε ποίοι θα είναι οι στόχοι του «ιδρύματος» των φιλοσκοπιανών: « Διάδοση στοιχείων στον εθνικά μακεδονικό πληθυσμό της Ελλάδας για τη ζωή και το έργο του Μίσιρκοβ. Διοργάνωση συζητήσεων, σεμιναρίων και συνδιασκέψεων σχετικά με τη ζωή και το έργο του Μίσιρκοβ. Μετάφραση στην ελληνική γλώσσα και έκδοση όλων των συγγραφικών του έργων. Ίδρυση μουσείου και μορφωτικού κέντρου ως φόρο τιμής στο Μίσιρκοβ. Υποστήριξη συλλόγων στην Ελλάδα, οι οποίοι προάγουν τη Μακεδονική κουλτούρα. Υποστήριξη προσπαθειών προαγωγής και διατήρησης της Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα.»
Φαντάζεστε, να πήγαιναν οι Έλληνες των Σκοπίων, να ανοίξουν ίδρυμα με την επωνυμία «Ίων Δραγούμης» ή «Παύλος Μελάς»; Τι είχε να γίνει; Εδώ εκείνο τον καημένο τον blogger, τον Γκλιγκορίεβιτς που έλεγε ότι είναι Βούλγαροι, τον έστειλαν στο ψυχιατρείο, προσπαθώντας να τον τρελάνουν τελικά. Τους δικούς μας, τους έβλεπα για Γκουλάγκ...
Αλλά εμείς είμαστε... ευρωπαϊκή χώρα. Και όταν μας φτύνουν, πρέπει να λέμε ευχαριστώ!


Απο kostasxan.blogspot.com
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Οι Σκοπιανοί κάνουν ίδρυμα στην Έδεσσα στη μνήμη του κομιτατζή Μίσιρκοβ!"