Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Μετακίνηση μαθητών ΤΑΔ Ανατολικής Αττικής, από και προς το σχολείο"





Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην μετακίνηση των μαθητών του ΤΑΔ Αν. Αττικής από και προς το σχολείο τους. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών την παρακάτω ερώτηση:Με πρόσφατη διαμαρτυρία του προς το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Αττικής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Παιανίας (αρ. πρωτ. 164/16-10-09) εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του όσον αφορά τη μετακίνηση των μαθητών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) Ανατολικής Αττικής από και προς το σχολείο τους για τις προπονήσεις τους.
Το προηγούμενο σχολικό έτος τα τμήματα ΤΑΔ αντιμετώπισαν αντίστοιχα πρόβλημα αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών με λεωφορεία κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2009, όταν οι ανάδοχοι διέκοψαν τα δρομολόγια πανελλαδικά λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, ενώ η έλλειψη κατά την παρούσα χρονική χρονιά αναμένεται διαρκής, εφόσον, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, δεν υπεγράφη η νέα σύμβαση για τα δρομολόγια.
Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι γονείς, ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο ώστε να μην απολέσουν διδακτικές ώρες.
Ερωτάται ο κ./ η κα. Υπουργός:
1. Έχει γίνει προκήρυξη διαγωνισμού και υποβολή προσφορών ώστε να ορισθεί ανάδοχος για την εκτέλεση των δρομολογίων και αν όχι, πού οφείλεται η καθυστέρηση;
2. Με βάση τα ανωτέρω, πότε θα αρχίσουν να εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια;
3. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο ώστε οι μαθητές να εξυπηρετηθούν επαρκώς, προσωρινά;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Μετακίνηση μαθητών ΤΑΔ Ανατολικής Αττικής, από και προς το σχολείο""