Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Καταχρηστικοί όροι και πρακτικές από τις Τράπεζες"





Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις καταχρηστικές πρακτικές που συνεχίζουν να εφαρμόζουν ορισμένες τράπεζες. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης κατέθεσε στην Υπουργό Οικονομίας την παρακάτω ερώτηση:
Παρά το γεγονός της έκδοσης δεκάδων δικαστικών αποφάσεων (μεταξύ των οποίων πολλές τελεσίδικες) που καταδικάζουν τις τράπεζες για την υιοθέτηση καταχρηστικών πρακτικών (πχ επιβάρυνση για κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό τρίτου), πολλές από αυτές, συνεχίζουν απρόσκοπτα να εφαρμόζουν τις πρακτικές αυτές, υποστηρίζοντας δήθεν ότι οι αποφάσεις, δεν εφαρμόζονται έναντι όλων, παρά μόνο στους συναλλασσόμενους που προσέφυγαν εναντίον τους .
Η κατάσταση αυτή, δημιουργεί δικαιολογημένα παράπονα στους καταναλωτές και νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό, «υποχρεώνοντας» και τις τράπεζες που τηρούν το νόμο και εφαρμόζουν τη νομολογία, να ακολουθούν τις αντισυναλλακτικές πρακτικές των υπολοίπων, ελλείψει σοβαρών κυρώσεων.
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Με ποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς διασφαλίζει η Πολιτεία την εφαρμογή της νομοθεσίας από τις τράπεζες ;
2. Πόσα και ποια πρόστιμα έχουν επιβληθεί κατά τα τρία τελευταία έτη (2007-2009) για συνομολόγηση καταχρηστικών όρων και από ποιες τράπεζες συγκεκριμένα;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Καταχρηστικοί όροι και πρακτικές από τις Τράπεζες""