Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Βιομηχανικά απόβλητα στο Μελετάνι Μάνδρας Αττικής"




Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή Μελετάνι στην Μάνδρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στα Υπουργία Υποδομών και Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής (9/11/09) ο Νομάρχης κ. Αριστείδης Αρκουδάρης έθεσε εκτάκτως στην ημερήσια διάταξη την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με τη δημιουργία Μονάδας Τελικής Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων στα παλαιά μεταλλεία βωξίτη στη θέση Μελετάνι του Δήμου Μάνδρας, αλλά και τη μεταφορά και διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων από πολλές νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η εν λόγω χωματερή, φημολογείται ότι θα υποδεχτεί τους 100.000 τόνους βιομηχανικών αποβλήτων από τις δύο χαλυβουργίες που βρίσκονται στη Δ. Αττική και καθημερινά 50 τόνους σκόνης από σακκόφιλτρα καθώς και τα απόβλητα από άλλες βιομηχανίες της χώρας, προξενώντας ανυπολόγιστες βλάβες στο οικοσύστημα της περιοχής, το έδαφος, το υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Ερωτάται ο κ. / η κα. Υπουργός:
1. Αληθεύει η παραπάνω πληροφορία και αν ναι ποια είναι η επίσημη θέση της νέας Κυβέρνησης για την εγκατάσταση αυτή;
2. Έχουν υποβληθεί σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες, αν ναι πότε και τι ακριβώς προβλέπουν για τις συνέπειες και το χρονοδιάγραμμα της εγκατάστασης;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Βιομηχανικά απόβλητα στο Μελετάνι Μάνδρας Αττικής""