Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Βρετανοί και Σουηδοί εκβιάζουν την Ελλάδα Ξεσκεπάζονται οι πραγματικοί μας αντίπαλοι


Αντίπαλοι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και ο Σουηδός προεδρεύων του συμβουλίου ΥΠΕΞ Κ. Μπιλντ. Αντικείμενο οι διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με Τουρκία και Σκόπια.
Γνωστός για τις... προωθημένες θέσεις του στα θέματα αυτά, ο Μπιλντ εμφανίστηκε αρχικά αμετακίνητος ως προς τα αιτήματα για αλλαγές, που έθεσαν η ελληνική και η κυπριακή πλευρά.
Εφτασε μάλιστα στο σημείο να... προειδοποιήσει Αθήνα και Λευκωσία για «αντίμετρα» της Τουρκίας σε περίπτωση που επέμεναν στην έκδοση μονομερούς δήλωσης! Τελικά, ο Δ. Δρούτσας έβαλε στη θέση του τον Σουηδό, επισημαίνοντάς του ότι ούτε λίγο ούτε πολύ απειλούσε μία χώρα-μέλος της Ε.Ε., για λογαριασμό μίας τρίτης, και μάλιστα από τη θέση της προεδρίας.
Παρεμπιπτόντως, σύμμαχος του Μπιλντ στο «αβαντάρισμα» Τούρκων και Σκοπιανών ήταν ο Βρετανός ομόλογός του Ντ. Μίλιμπαντ.
Ωστόσο, ο Βρετανός απουσίαζε από την αίθουσα της συνεδρίασης όταν είχε επιτευχθεί πλέον συμφωνία για το κείμενο συμπερασμάτων, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους ομολόγους του και, κυρίως, στον Γάλλο Μπ. Κουσνέρ.
Πως εκβίασαν και γιατί
Το όλο θέμα έχει κλείσει χωρίς κυρώσεις και επιπτώσεις επί τη Άγκυρας και δεν θα τεθεί ουσιαστικά ενώπιον των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων. Η Κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως με τη συνοδεία της μονομερούς της δήλωσης, η οποία θα κατατεθεί και γραπτώς. Πάντως, το τελευταίο διήμερο είχαν γίνει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που φέρουν τη σφραγίδα των βρετανικών εκβιασμών!
Τα επίπεδα των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων αφορούσαν:
1) Επαφές υπηρεσιακών παραγόντων.
2) Διμερείς επαφές του Κύπριου ΥπΕξ με τον Προεδρεύοντα ομόλογό του της Σουηδίας.
3) Σε τριμερές επίπεδο.
Τα πράγματα έγιναν δύσκολα όταν οι Βρετανοί απείλησαν ότι εάν η κυπριακή Κυβέρνηση συνέχιζε τη στάση της, τότε θα προχωρούσαν σε μονομερή δήλωση. Άγνωστο ποιο θα ήταν το περιεχόμενό της. Πάντως, οι Άγγλοι ήταν ήδη ενοχλημένοι, διότι δεν είχε γίνει δεκτή η δική τους θέση επί τη βάσει της οποίας θα έπρεπε να καταγραφεί ρητώς ότι τα τουρκικά κεφάλαια δεν μπορούν να παγώνουν για πολιτικούς λόγους. Η κυπριακή Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι επιπροσθέτως, οι Βρετανοί επιχείρησαν να εισαγάγουν στο κείμενο αναφορά για την άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων.

Εάν αναλογιστεί ο καθένας και τις συνεχείς δημοσιεύσεις κατά της οικονομίας της Ελλάδας, εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα πως η επίθεση (Βρετανών και Σουηδών) είναι συντονισμένη, πολυμέτωπη και σαν μοναδικό σκοπό έχει να "γονατίσει" την χώρα μας στις ορέξεις και στις επιθυμίες ανθελληνικών κέντρων και συμφερόντων.

Aπο kostasxan.blogspot.com


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Βρετανοί και Σουηδοί εκβιάζουν την Ελλάδα Ξεσκεπάζονται οι πραγματικοί μας αντίπαλοι"