Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι αλβανοί που την παραμονή των Φώτων, λίγο μετά τις 8μ.μ., μπήκαν μέσα στον ιερό ναό της Αγίας Θεοδώρας και διέρρηξαν το φιλόπτωχο ταμείο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι, αλβανικής καταγωγής, που την παραμονή των Φώτων, λίγο μετά τις 8μ.μ., μπήκαν μέσα στον ιερό ναό της Αγίας Θεοδώρας και διέρρηξαν το φιλόπτωχο ταμείο. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους όσο και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Με πρωτοφανή μεθοδικότητα, που μόνο ερασιτέχνες δεν θυμίζει, οι δύο 12χρονοι μπήκαν δύο φορές στο εσωτερικό του ναού, από μια μικρή οπή που υπήρχε στον τρούλο της εκκλησίας λόγω έργων που εκτελεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Την πρώτη φορά αφαίρεσαν χρηματικό ποσό περίπου 50 ευρώ παραβιάζοντας το φιλόπτωχο ταμείο. Αφού ξόδεψαν τα χρήματα στο παρακείμενο Λούνα Παρκ, επέστρεψαν για να ολοκληρώσουν το έργο τους, μπαίνοντας πάλι από την οροφή του ναού, βάζοντας στο μάτι αυτή τη φορά το παγκάρι που υπήρχε δίπλα στα κεριά. Οι ανήλικοι δράστες έγιναν όμως αντιληπτοί από κάτοικο της περιοχής που ειδοποίησε την Αστυνομία. Τότε προσπάθησαν να κρυφτούν, αλλά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. Αφού οδηγήθηκαν στο Τμήμα, ομολόγησαν την πράξη τους δηλώνοντας μετανιωμένοι. Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που έδρασαν οι δύο 12χρονοι. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν απενεργοποιήσει το «μάτι» του συναγερμού αφαιρώντας τις μπαταρίες ενώ συγχρόνως είχαν κόψει το καλώδιο του τηλεφώνου όσο και το καλώδιο του κεντρικού συναγερμού στο εξωτερικό μέρος του ναού. «Είναι πρωτοφανές περιστατικό με τον τρόπο που έγινε, που δείχνει επαγγελματισμό έμπειρων κλεπτών» δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Γ. Ντοκομές, απορημένος και ο ίδιος με τη μεθοδικότητα των ανηλίκων.  

Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι αλβανοί που την παραμονή των Φώτων, λίγο μετά τις 8μ.μ., μπήκαν μέσα στον ιερό ναό της Αγίας Θεοδώρας και διέρρηξαν το φιλόπτωχο ταμείο"