Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οκτώ τουρκικά F-16 στη Λέσβο κομιστές μηνύματος στον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου!


Εχθρικό μήνυμα έστειλε εις διπλούν η Άγκυρα στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πριν από λίγες ώρες, όταν τουρκικά μαχητικά «περικύκλωσαν» την Λέσβο, όπου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη για τον εορτασμό των Θεοφανείων και εν συνεχεία τον «συνόδεψαν» κατά την αποχώρησή του από το νησί του Α.Αιγαίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσγειώθηκε στην Λέσβο στις 09:30 το πρωί. Στις 10:30 οκτώ τουρκικά μαχητικά μπήκαν μεταξύ Χίου και Σάμου, έκαναν ένα κύκλο στην Λέσβο από τα νότια μέχρι τα βόρεια του νησιού για να εξέλθουν λίγο αργότερα από το πέρασμα Λέσβου-Λήμνου.
Η Πολεμική Αεροπορία είχε τεθεί από ενωρίς το πρωί σε υψηλή ετοιμότητα και ελληνικά μαχητικά ήταν έτοιμα να επέμβουν αν οι «απέναντι» κλιμάκωναν την κατάσταση.
Στις 10:40 προσγειώθηκε στο Αγαθονήσι ο ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας, όπου σε μία κίνηση ιδιαίτερα έξυπνη ως προς τον συμβολισμό της βρέθηκε εκεί για τον καθαγιασμό των υδάτων.
Στις 13:25 και ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την Μυτιλήνη εντοπίστηκαν από το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης τουρκικά μαχητικά να απογειώνονται από το Μπαλίκεσιρ με κατεύθυνση την Λέσβο!
Στις 13:30 το αεροσκάφος με τον Έλληνα πρωθυπουργό απογειώθηκε από την Λέσβο και λίγα λεπτά αργότερα μιά οκτάδα τουρκικών μαχητικών F-16 φάνηκε να ακολουθεί το αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό και μπήκε στο Αιγαίο μεταξύ Λέσβου και Λήμνου λίγα μίλια βορειοανατολικά από το αεροσκάφος του Έλληνα πρωθυπουργού το οποίο στο μεταξύ είχε φτάσει δυτικά της Εύβοιας.
Τα τουρκικά μαχητικά αφού έφτασαν μέχρι το μέσον του Αιγαίου στον ίδιο άξονα που εκινείτο το αεροσκάφος του πρωθυπουργού, εξήλθαν μεταξύ Χίου και Σάμου.
Συνολικά οι δύο σχηματισμοί των τουρκικών μαχητικών προχώρησαν σε 6 παραβιάσεις του ΕΕΧ.
Τα Επιτελεία αναμένουν τις αμέσως επόμενες ημέρες έξαρση των τουρκικών κινήσεων στο Αιγαίο και κυρίως στην περιοχή της Δωδεκανήσου, μετά από την επίσκεψη στο Αγαθονήσι σήμερα του Δ.Δρούτσα, προ τριημέρου του Α/ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη επίσης στο Αγαθονήσι και χθες του ίδιου στο Καστελλόριζο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οκτώ τουρκικά F-16 στη Λέσβο κομιστές μηνύματος στον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου!"