Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Θετικοί οι νέοι στην εργασιακή μετανάστευση..

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ 22 ευρωπαϊκών χωρών

Μας ενημέρωσε και σχολιάζει το Γεράκι του Αιγαίου

Καλώς τα μας!

Ή θα γίνει κάτι πολύ πολύ σύντομα ή .... τους χάσαμε τους Έλληνες Πατριώτη...

Θα την κάνουν όλοι εν ριπή οφθαλμού για.... το "Δυτικό Παράδεισο"...

Και το κακό είναι πως όσο "ανορθόδοξα" κι απρόσμενα κι αν εξελιχθούν κοινωνικοοικονομικά τα πράγματα, ότι μα ότι εξέλιξη κι αν έχουν, το πρώτο μα το πρώτο που θα σκεφτούν να πράξουν ανακλαστικά οι συμπολίτες μας είναι η... πουτάνα η "Έξοδος"....

Πιο άριστα οργανωμένο ανθελληνικό σενάριο δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Καλή Χρονιά παιδιά....

Όσο καλή μπορεί να εξελιχθεί αυτή η διαβολοχρονιά...

Δείτε τι έγραψε η Καθημερινή...


Η διεθνοποίηση, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, κάνει όλο και περισσότερους νέους Ελληνες να επιθυμούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για μια ενδιαφέρουσα δουλειά. Συγκεκριμένα, ο ένας στους τρεις (ποσοστό 34,8%) δηλώνει θετικός στην ιδέα της εργασιακής μετανάστευσης στην Ευρώπη, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση μεταξύ 22 ευρωπαϊκών χωρών.

Και γιατί όχι; Οι αποστάσεις μεταξύ των χωρών έχουν «μικρύνει» και στην Ελλάδα δεν είναι μόνο δύσκολη η εξεύρεση εργασίας αλλά και οι απολαβές είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Συγκρίνονται μόνο με εκείνες στην Πορτογαλία και στα νέα μέλη της Ε.Ε. από την πρώην ανατολική Ευρώπη. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα του Τrendence Graduate Barometer 2009 Business / Engineering Edition, στην οποία συμμετείχαν 196.000 νέοι από 22 χώρες της Ευρώπης.

Ειδικότερα, οι Ελληνες -περισσότερο από κάθε άλλον- απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν θετικά τη μετανάστευση για μια καλή δουλειά εντός της Γηραιάς Ηπείρου. Αλλά ώς εκεί. Το 39,7% των Ελλήνων -από τα χαμηλότερα ποσοστά της έρευνας- δήλωσε πρόθυμο να μεταναστεύσει σε χώρα εκτός Ευρώπης.

Επίσης, σε ποσοστό 12,1% δεν σκοπεύουν να αναζητήσουν δουλειά μακριά από την πόλη τους, ενώ σε ποσοστό 13,5% δέχονται να το κάνουν αλλά μόνο εντός Ελλάδας. Εκτός από τους Ελληνες, οι Ρουμάνοι (30,9%), οι Ούγγροι (30,8%), οι Σλοβάκοι (30%) και οι Τσέχοι (28,9%) είναι μεταξύ εκείνων που θέλουν να μεταναστεύσουν σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Αντίθετα, οι νέοι από χώρες με ισχυρή οικονομία και υψηλό επίπεδο ζωής προσανατολίζονται εκτός Ευρώπης - και κυρίως προς τις ΗΠΑ. Οι Γάλλοι σε ποσοστό 67,5% είναι διατεθειμένοι να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά σε μη ευρωπαϊκή χώρα. Ακολουθούν οι Σουηδοί (61,9%). Υψηλό είναι το ποσοστό των Πορτογάλων (61,7%) και των Ρώσων 58,8%. Οι μεν πρώτοι κινούνται ευκολότερα προς δυσμάς -και δη προς τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική- λόγω της γεωγραφικής απομόνωσής τους από την Ευρώπη, ενώ οι Ρώσοι προσβλέπουν στο υψηλό οικονομικό επίπεδο της ψυχροπολεμικής αντιπάλου τους.

Στην Ελλάδα η απόφαση για μετανάστευση με στόχο μια ενδιαφέρουσα θέση εργασίας εξηγείται και από τις χαμηλές αμοιβές τις οποίες αναμένουν οι Ελληνες από την πρώτη τους δουλειά.

Συγκεκριμένα, οι Ελληνες εκτιμούν ότι θα αμειφθούν με 17.549 ευρώ, κατά μέσο όρο, τον χρόνο. Από τα κράτη της δυτικής Ευρώπης, κάτω από την Ελλάδα είναι η Πορτογαλία, οι νέοι της οποίας προσδοκούν ετήσιες απολαβές 14.417 ευρώ. Στην ομάδα ετήσιων απολαβών μικρότερων των 20.000 ευρώ είναι επίσης η Ρωσία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Πολωνία.

Παραχωρήσεις

Ο οξύς ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας οδηγεί τους Ελληνες σε παραχωρήσεις. Ετσι δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να εργαστούν στην πρώτη τους δουλειά κατά μέσο όρο 45,4 ώρες την εβδομάδα. Στον σχετικό κατάλογο των χωρών πρώτοι εμφανίζονται οι Ελβετοί με 48,3 ώρες, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 44,7 ώρες. Επίσης, οι Ελληνες στέλνουν κατά μέσο όρο 23 αιτήσεις για να βρουν δουλειά (8η θέση μεταξύ 22 χωρών). Ο μέσος όρος είναι 24 αιτήσεις, κάτι που δείχνει πόσο αληθινά δύσκολο είναι να βρει ένας νέος μια θέση εργασίας.


Απο egersis.blogspot.com 
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Θετικοί οι νέοι στην εργασιακή μετανάστευση.."