Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Υπολειτουργία Κέντρου Υγείας στα Καλύβια Θορικού"



Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση για το θέμα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας στα Καλύβια Θορικού. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας του «Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Ολύμπου Λαγονησίου», επισημαίνεται ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εναπομεινάντων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του εν λόγω Κέντρου Υγείας, δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί στους χιλιάδες πάσχοντες που συρρέουν σε αυτό, ούτε να αξιοποιήσει τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον πανάκριβο μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει, λόγω των σημαντικών ελλείψεων που παρουσιάζονται σε ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές.
Στη διαμαρτυρία αναφέρεται ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, οι εξαγγελίες περί πλήρους στελέχωσής του Κέντρου Υγείας έμειναν στις προθέσεις, αφού μέσα στο δίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου, έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν σχεδόν όλα τα τμήματα του Κ.Υ. , με τάση για περαιτέρω φθίνουσα πορεία.
Ερωτάται η κα. Υπουργός:
1. Τι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (ανά ειδικότητα και καθήκον) απαιτείται προκειμένου να λειτουργήσει πλήρως και χωρίς κενά το Κ.Υ.; Προτίθεται το Υπουργείο να καλύψει τις θέσεις αυτές και πότε θα γίνει αυτό;
2. Δεδομένου ότι προβλέπεται να λειτουργεί το Κ.Υ. λόγω της δυναμικότητάς του σε κλίνες και εγκαταστάσεις, σε 24ωρη βάση, με ποιον τρόπο πρόκειται να επιτευχθεί αυτό; Υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση ώστε να επιτευχθεί αυτό και αν όχι, γιατί;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Υπολειτουργία Κέντρου Υγείας στα Καλύβια Θορικού""