Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσίαση του βιβλίου «Εάλω η Κύπρος» στην Λευκωσία

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Marfin Λαϊκής Τράπεζας στην Λευκωσία πραγματοποιήθηκε από τις εκδόσεις «Επιφανίου», η παρουσίαση του βιβλίου του Πανίκου Ελευθερίου «Εάλω η Κύπρος». Το βιβλίο παρουσίασε ο φιλόλογος, ιστορικός και ερευνητής Ανδρέας Μακρίδης ο οποίος προέβη σε μια σε βάθος ανάλυση του επίκαιρου αυτού πολιτικού μυθιστορήματος. Εκ μέρους των φίλων του συγγραφέα μίλησε ο αντιπρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) Ανδρέας Μορφίτης.
Στην ομιλία του ο ίδιος ο συγγραφέας, ανάμεσα σε άλλα ανάφερε και τα ακόλουθα: «Το «Εάλω η Κύπρος» είναι ένα βιβλίο γραμμένο από έναν Έλληνα της Κύπρου που τρέμει με την ιδέα ότι η Κύπρος, ένα ελληνικό νησί από τα βάθη των αιώνων, θα χαθεί και θα καταλήξει να είναι ένα πολυφυλετικό συνονθύλευμα υπό τουρκική και αγγλική κηδεμονία, γιατί έτσι αποφάσισαν οι μεγάλοι της γης και γιατί οι ηγέτες του Ελληνισμού αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων με αποτέλεσμα το Έθνος να μην μπορεί να ανατρέψει αυτά τα σχέδια. Διαβάζοντάς το, θα διαπιστώσετε ότι βασίζεται σε συγκεκριμένες πρόνοιες της υπό συζήτηση «λύσης» του Κυπριακού και θα συμφωνήσετε ίσως ότι έχει να διδάξει αρκετά για το πώς θα είναι η ζωή στην Κύπρο μετά από μια κακή «λύση» του Κυπριακού. Είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε για να προειδοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει».
Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία σε παγκύπρια βάση με κεντρική διάθεση από τα βιβλιοπωλεία «Ελλάς». Στην Αθήνα η κεντρική διάθεση γίνεται από τις εκδόσεις «Δι’ ευχών» (Απόλλωνος 22). 




Ελληνικές Γραμμές

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Παρουσίαση του βιβλίου «Εάλω η Κύπρος» στην Λευκωσία"