Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Συνδιάσκεψη για το Μεταναστευτικό στην Αθήνα


ιθαγένεια στους μετανάστες;» πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο «Ledra Marriott» ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Κεντρικό σύνθημα στη συνδιάσκεψη ήταν το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης στην ομιλία του, η οποία έκλεισε τις εργασίες της συνδιάσκεψης, προέτρεψε τα μέλη και τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. να βγουν στους δρόμους και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό.

Ο βουλευτής Μάκης Βορίδης είπε ότι το νομοσχέδιο για τους μετανάστες αφορά την υπόσταση του έθνους και του λαού και δεν είναι μόνο για να κερδίσει μερικές ψήφους το ΠΑΣΟΚ, αλλά για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της νέας τάξης για καταστροφή των εθνικών κοινωνιών. Κατέληξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες, τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει το κόμμα του κάθε δυνατότητα για να εμποδίσει την προώθηση αυτού του νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής Γιάννης Κοραντής είπε ότι μέσα σε τρία χρόνια συνελήφθησαν στα σύνορα 400.000 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων, εκτίμησε ότι επέστρεψε μόνο το 10%. Και είπε ακόμη ότι ως πρέσβης στην Άγκυρα έστελνε διάφορες εκθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τις θέσεις των Τούρκων για την προώθηση μεταναστών, οι οποίες δεν λαμβάνονταν υπόψη.

Ο βουλευτής Βαΐτσης Αποστολάτος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως τη μεγαλύτερη ανθελληνική πράξη και υποστήριξε ότι είναι συνώνυμο με εσχάτη προδοσία.

Ο βουλευτής Κώστας Αϊβαλιώτης έπλεξε το εγκώμιο του κ. Καρατζαφέρη και είπε ότι μόλις μίλησε το κόμμα του για δημοψήφισμα αμέσως έστειλαν οι Βρυξέλλες χαρτί στα κοινοβούλια των μελών της Ε.Ε. για το πώς πρέπει να γίνονται τα δημοψηφίσματα.

Ο βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης υποστήριξε ότι «καλούμαστε να φυλάξουμε Θερμοπύλες» και πρόσθεσε «είμαστε με το Λεωνίδα και όχι με τους Εφιάλτες».

Ο βουλευτής Αστέριος Ροντούλης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία κομματικού κράτους, έκανε λόγο για διαπάλη στις τοπικές κοινωνίες μεταξύ των υποψηφίων τοπικών αρχόντων για την διεκδίκηση των ψήφων των αλλοδαπών και τέλος υποστήριξε ότι άλλο υπηκοότητα και άλλο ιθαγένεια.

Ο βουλευτής Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος υποστήριξε ότι η σύγχρονη Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ είναι η πραγματική αμερικανοκρατία στην Ελλάδα και είπε ότι οι εχθροί είναι εντός των τειχών. Εκτίμησε ότι ξένοι κύκλοι θέλουν τη χώρα μας κατακερματισμένη σε περιφέρειες.

Τέλος η βουλευτής Ουρανία Παπανδρέου χαρακτήρισε το δημοψήφισμα πορεία προς το λαό που βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους. 
   Ελληνικές Γραμμές

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Συνδιάσκεψη για το Μεταναστευτικό στην Αθήνα"