Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Απόρριψη χωρίς ανακύκλωση των οργανικών υπολειμμάτων"


Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την έλλειψη περιβαλλοντικής διαχείρισης στα έργα πρασίνου. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στην Υπουργό Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Εργοληπτών Γεωπόνων Έργων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ) (αρ. πρωτ. 516/11-1-2010) προς τις αρμόδιες αρχές, καταγγέλλεται «…παντελής έλλειψη περιβαλλοντικής διαχείρισης των έργων πρασίνου που υλοποιεί το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων…»
Σημειώνεται ειδικότερα ότι κατά την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου πρασίνου (είτε συντήρησης, είτε κατασκευής), παράγεται οργανικό υπόλειμμα (κλαδιά, φύλλα κλπ) το οποίο σε όλες τις μελέτες των έργων πρασίνου, σύμφωνα με την αναφορά, θεωρείται «σκουπίδι» και κατά συνέπεια, απορρίπτεται στην πλησιέστερη χωματερή.
Δεδομένου ότι το οργανικό υπόλειμμα είναι το ευκολότερα διασπώμενο υλικό που άμεσα, δια της διαδικασίας της χουμοποίησης, χρησιμοποιείται για τον εμπλουτισμό του εδάφους , είναι ακατανόητος ο λόγος που «διαφημίζεται» στους πολίτες η ανακύκλωση «δύσκολων» και μη οργανικών προϊόντων, την ίδια στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείο δεν προβαίνει στο αυτονόητο.
Ερωτάται η κα. Υπουργός:
1. Με ποια λογική σωρεύονται στις ήδη υπερκορεσμένες χωματερές, ανακυκλώσιμα οργανικά προϊόντα που θα μπορούσαν εύκολα και επωφελώς να ανακυκλώνονται;
2. Ποια μέριμνα προτίθεται να λάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να ανατρέψει την παράλογη αυτή τακτική, η οποία μεταξύ άλλων, εκθέτει στην κοινή γνώμη, τις υπηρεσίες του;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Απόρριψη χωρίς ανακύκλωση των οργανικών υπολειμμάτων""