Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Βιομηχανικά απόβλητα στον Ασπρόπυργο"


Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων στον Ασπρόπυργο. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στην Υπουργό Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:
Με σχετικό Δελτίο Τύπου με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», ο Δήμος Ασπροπύργου στις 4/11/09, έδωσε στη δημοσιότητα την εισήγηση του Δημάρχου με την οποία περιγράφεται αναλυτικά η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο σε σχέση με τη διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων.
Το πρόσφατο συμβάν με το φορτηγό του Δήμου Ασπροπύργου που μετέφερε απαγορευμένο φορτίο στο ΧΥΤΑ Φυλής, έφερε για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο την ανεξέλεγκτη «ανοιχτή χωματερή» που λειτουργεί σε όλη την έκταση του Ασπροπύργου καθώς και το θέμα των αντισταθμιστικών που λαμβάνουν οι Δήμοι για την πολλαπλή καταστροφή που υφίστανται. Από την αναλυτική παράθεση των στοιχείων της εισήγησης προκύπτει ότι ο Δήμος Ασπροπύργου υφίσταται εντονότερα το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόρριψης μπαζών και βιομηχανικών αποβλήτων, που αδυνατεί να διαχειριστεί λόγω απουσίας κεντρικής πολιτικής στο ζήτημα.
Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που τέθηκαν περιορισμοί στα είδη των απορριμμάτων που δέχεται η χωματερή της Φυλής, ο Ασπρόπυργος και οι όμοροι Δήμοι λειτουργώντας ως «ανοιχτές και ελεύθερες χωματερές», δέχονται το σύνολο των επικίνδυνων αποβλήτων, χωρίς δυνατότητα να τα διαχειριστούν.
Με την με αριθμό πρωτ. 16034/19-11-09 απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην με αριθμό 1129/16-11-09 ερώτησή μας, προκύπτει μεταξύ άλλων, ότι στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), γίνεται εισήγηση για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
Ερωτάται η κα. Υπουργός:
Ποιες διοικητικές κυρώσεις έχουν επιβληθεί από την ΕΥΕΠ για το έτος 2009, σε ποιους, για ποιες ακριβώς παραβάσεις και πόσα από τα επιβληθέντα πρόστιμα έχουν καταβληθεί;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Βιομηχανικά απόβλητα στον Ασπρόπυργο""