Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Κακοτεχνίες και ελλείψεις σε παραδοθέντα έργα οδοποιίας στην Ανατ. Αττική"


Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με κακοτεχνίες και ελλείψεις σε έργα οδοποιίας στην Ανατολική Αττική. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Το Μέλλον» (28/1/2010), αδικαιολόγητες ελλείψεις και κακοτεχνίες παρουσιάζονται αφενός στο νέο οδόστρωμα μετά τα έργα διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Χαλκουτσίου, αφετέρου στο έργο στη Λεωφόρο Σκάλας- Συκαμίνου.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα αλλά και από σχετικές καταγγελίες Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ωρωπίων, οι κακοτεχνίες στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Χαλκουτσίου, οδηγούν τα όμβρια ύδατα σε υπερχείλιση , ενώ οι σχετικές ερωτήσεις κατόπιν της επισήμανσης στον μηχανικό - εργολάβο του έργου, δεν έχουν απαντηθεί.
Αντίστοιχο πρόβλημα εμφανίζεται και στο έργο Λεωφόρου Σκάλας- Συκαμίνου, όπου οι κακοτεχνίες οδηγούν σε συνεχείς υπερχειλίσεις στο οδόστρωμα, το οποίο εκτός από την απαράδεκτη κατασκευή, παρουσιάζει και σοβαρές ελλείψεις σε δημόσιο φωτισμό, με αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γιατί τα οδοστρώματα που παραδόθηκαν στην κυκλοφορία παρουσιάζουν τόσες ελλείψεις και κακοτεχνίες; Ποιες ρήτρες κατά των εργολάβων προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις; Ενεργοποιήθηκαν αυτές και αν όχι γιατί;
2. Γιατί παρελήφθησαν τα τμήματα αυτά από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής; Πότε και με ποιον τρόπο διενεργήθηκαν οι έλεγχοι καταλληλότητας καθώς και η συμμόρφωση του εργολάβου με τις προδιαγραφές;
3. Με ποιον τρόπο και πότε θα αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Κακοτεχνίες και ελλείψεις σε παραδοθέντα έργα οδοποιίας στην Ανατ. Αττική""