Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Μέριμνα για τους πολύτεκνους εργαζομένους στον Δημόσιο τομέα"


Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την μέριμνα που οφείλει να δείξει η πολιτεία για τους πολύτεκνους εργαζομένους στον Δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Οικονομικών την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (αρ. πρωτ. 70/5-3-2010) με αφορμή τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, επισημαίνεται ότι οι πολύτεκνες οικογένειες, που συνεισφέρουν στη χώρα έναν σπουδαίο συντελεστή για την εθνική ανάπτυξη, που είναι τα παιδιά, καλούνται να σηκώσουν δυσανάλογα με τις δυνάμεις τους βάρη, σε σχέση με τους λοιπούς Έλληνες.
Αυτό συμβαίνει επειδή στο φορολογικό νομοσχέδιο, δεν γίνεται καμία εξαίρεση στην περικοπή επιδομάτων μισθών και δώρων στους πολύτεκνους δημοσίους υπαλλήλους, ως όφειλε με βάση τη Συνταγματική επιταγή περί «ισότητας βαρών», με αποτέλεσμα ο πολύτεκνος δημόσιος υπάλληλος να επιβαρύνεται πολλαπλάσια από τον άγαμο.
Αντίστοιχο πρόβλημα στις πολύτεκνες οικογένειες δημιουργεί και η αύξηση κατά 2% του ΦΠΑ σε βασικά είδη, η οποία υπολογίζεται ότι θα επιφέρει αναλογικά μεγαλύτερο κόστος στους πολυτέκνους, αφού μια τετραμελής οικογένεια (με δύο τέκνα δηλαδή) επιβαρύνεται ετησίως με 600 Ευρώ, ενώ πολλαπλάσια μια πολυμελέστερη.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να εξαιρέσει από τα μέτρα τους πολυτέκνους Δημοσίους Υπαλλήλους και αν όχι γιατί;
2. Θα προβλεφθεί μεγαλύτερη φορολογική απαλλαγή από το ευτελές ποσό των 1000 Ευρώ από το τέταρτο παιδί και για κάθε επόμενο, που ισχύει ως σήμερα;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Μέριμνα για τους πολύτεκνους εργαζομένους στον Δημόσιο τομέα""