Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Γκουρογιάννης: «Είπα ψέματα»!


Αυτό υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ο συγγραφέας του ανεκδιήγητου «μυθιστορήματος» 
«Κόκκινο στην πράσινη γραμμή» Βασίλης Γκουρογιάννης σε δήλωση του στην εφημερίδα «ΝΕΑ». Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Ό,τι ενδεχομένως ενοχλεί, από βετεράνους τα άκουσα. Από τους βετεράνους άκουσα σημεία και τέρατα που αν τα υιοθετούσα, θα έγραφα σελίδες ηρωισμού αλλά και ντροπής. Βεβαίως, με την πληροφόρηση που έχω πλέον δεν θα έγραφα- και το παίρνω πίσω ευθαρσώς, για τη συνείδησή μου- για χρήση ναρκωτικών ουσιών στην ΕΛΔΥΚ εκτεταμένα, αλλά για φαινόμενα λήψης ηρεμιστικών φαρμάκων μετά το σοκ». Δηλαδή παραδέχεται πως έγραψε ψέματα! Και όμως με κυνικό ύφος δεν ζήτα ούτε μια συγγνώμη.
Το όλο θέμα με το συγκεκριμένο βιβλίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, αφού όπως πρώτοι αποκαλύψαμε, είναι υποψήφιο για κρατικό βραβείο από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το όποιο υπάγεται στο υπουργείο πολιτισμού.
Για το συγκεκριμένο θέμα αναμένονται σοβαρές αντιδράσεις από συλλόγους των Βετεράνων πολεμιστών, και μάλιστα ήδη το θέμα έχει έρθει στην βουλή έπειτα από γραπτή ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό πολιτισμού οι βουλευτές Πλεύρης και Γεωργιάδης και στην όποια αναφέρουν:
«Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), δημοσιεύθηκε ο κατάλογος για τα υποψήφια προς βράβευση βιβλία από τον επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Σας αυτόν φορέα. Στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων με έκπληξη διαπιστώσαμε πως υπάρχει το βιβλίο «Κόκκινο στην πράσινη γραμμή» (εκδόσεις Μεταίχμιο) του συγγραφέα Γκουρογιάννη.
Το συγκεκριμένο βιβλίο με το πρόσχημα του μυθιστορήματος, αναφέρει πλήθος ιστορικών ανακριβειών για τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου το 1974, υβρίζει και συκοφαντεί χυδαία τους πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ αλλά και τους Ελληνοκυπρίους αγωνιστές, ενώ ήδη τυγχάνει προπαγανδιστικής εκμετάλλευσης από τουρκικούς κύκλους οι οποίοι το προωθούν διεθνώς, ως ελληνική «ομολογία ενοχής».
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,
Γνωρίζει το Υπουργείο και το ΕΚΕΒΙ το ανιστόρητο, ανθελληνικό και υβριστικό περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου;
Με ποια κριτήρια επελέγη ως υποψήφιο για βράβευση το συγκεκριμένο βιβλίο;
Σκοπεύετε να διαφυλάξετε την ιστορική αλήθεια αλλά και την αξιοπρέπεια των πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ, αποσύροντας την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου βιβλίου;
Σκοπεύετε να προβείτε σε έκδοση ιστορικού πονήματος για την μάχη της Κύπρου το 1974, το οποίο θα στηρίζεται αποκλειστικά στις μαρτυρίες όσων πολέμησαν τότε στην Κύπρο;
Με ποιο ποσό χρηματοδοτείται ο ΕΚΕΒΙ από τον Έλληνα φορολογούμενο για να προτείνει για βράβευση τέτοιων βιβλίων;»

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

πηγη ellinikiafipnisis.blogspot.com


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "Γκουρογιάννης: «Είπα ψέματα»!"