Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Μέριμνα για τους υπερπολύτεκνους εργαζομένους στον Δημόσιο τομέα"

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση για το αν προτίθεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να λάβει κάποια ιδιαίτερη μέριμνα για τους υπερπολύτεκνους εργαζομένους στον Δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Οικονομικών την παρακάτω ερώτηση:
Ως υπερπολύτεκνοι χαρακτηρίζονται νομικά εκείνοι που διαθέτουν πάνω από 6 τέκνα. Παρά τα αυτονόητα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζονται στους εργαζομένους του Δημοσίου με πολυμελείς οικογένειες, τα οποία ελάχιστα καλύπτονται από τα πενιχρά επιδόματα, μεγάλο πρόβλημα επίσης υφίσταται και με τις άδειες ανατροφής.
Οι άδειες αυτές στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε., χορηγούνται μόνο στον ένα γονέα (εφόσον εργάζονται και οι δύο) και μόνο για εννέα μήνες, γεγονός που καθιστά αδύνατη, την ανατροφή των παιδιών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές που να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα, τόσο στο θέμα των επιδομάτων για τους υπερπολύτεκνους, όσο και στο θέμα της άδειας ανατροφής;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 σχόλια: on "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Μέριμνα για τους υπερπολύτεκνους εργαζομένους στον Δημόσιο τομέα""